Stichting Toeristisch Fonds Moerdijk: meer evenementen, promotie en nog betere samenwerking ondernemers

Geplaatst: 27-2-2018

Moerdijk trekt dit jaar €50.000 uit om het toerisme in de gemeente te bevorderen. Inzet is om meer toeristen en recreanten te trekken, te zorgen dat ze kiezen voor een langer verblijf en meer gaan besteden in onze gemeente. Stichting Toeristisch Fonds Moerdijk gaat met dat bedrag een groot aantal activiteiten ontplooien die moeten zorgen dat de doelen worden gerealiseerd.


Het fonds wil bijvoorbeeld meer zogenaamde fairs (feesten en markten) beter verspreid over het jaar. Daarnaast wordt er geinvesteerd in routes en promotie; materiaal in digitale en papieren vorm. Stichting Toeristisch Fonds Moerdijk werd in 2016 opgericht met als doel het versterken van het toeristische en recreatieve imago van de gemeente. Afgelopen jaar werd in dat kader al financiële steun gegeven aan activiteiten als Wintervestingdagen Willemstad, Bietje Koekoek Zevenbergen, Kerstmarkt Fijnaart en Fair Camping Markdal. Het fonds vindt het belangrijk dat ondernemers in de sector toerisme/recreatie/horeca in de gemeente nog beter gaan samenwerken. Om dat te bereiken wordt bijvoorbeeld een aantal events georganiseerd, zoals ‘Gluren bij de Buren’ (ondernemers leren elkaar en hun werkzaamheden beter kennen).

Extra fairs en sportevenementen

Dit jaar wil het fonds met de beschikbare subsidie onder andere extra fairs ondersteunen verspreid over het jaar en ook in delen van de gemeente waar er nog weinig of geen zijn. Ook wordt er gedacht over natuur- en avondtochten langs markante en bijzondere plekken. Plus sportevenementen zoals fiets- en hardloopwedstrijden voor recreanten over Moerdijkse dijken en sluizen. Het fonds wil dit zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers doen.