Waterpoortloop op 9 en 10 maart start dit jaar ook bij Fort Sabina

Geplaatst: 27-2-2018

Bij fanatieke wandelaars staat het al op de kalender: de jaarlijkse Waterpoortloop op 9 en 10 maart. Wethouder Zwiers: ‘De Waterpoortloop is een wandeltocht die in 2018 ook door onze mooie gemeente gaat. Vanaf dit jaar start er een 40 kilometer loop bij Fort Sabina.’

Waterpoortpont

Nieuw dit jaar is dat de deelnemers aan de 40 kilometer vanaf Ooltgensplaat naar de Volkeraksluizen lopen en vervolgens via Fort de Hel, de vestingwal van Willemstad en Fort Sabina richting Dinteloord. Bij Dintelmond ligt de Waterpoortpont klaar om de wandelaars over te varen naar de Galathese Haven. Er start dit jaar ook een 40 kilometer bij Fort Sabina, maar dan is de route in de tegengestelde richting. Dus de lopers komen elkaar onder weg tegen. De Brabantse wandelaars varen met de Waterpoortpont van de Galathese Haven naar Dintelmond.

De route van de 20 kilometer gaat vanaf Ooltgensplaat richting Langstraat en langs het natuurgebied bij het dorp weer terug richting Ooltgensplaat. Ieder jaar worden de routes aangepast, zodat de lopers iedere editie nieuwe dingen tegenkomen onderweg.

Wachtlijst

Er zijn vier afstanden: 110, 80, 40 en 20 kilometer. Aan de 110 en de 80 kunnen maximaal 200 lopers meedoen, dat aantal is al bereikt, dus is er een wachtlijst. Voor de 40 en de 20 kilometer kunnen lopers bij de start aanmelden. De start en finish is in het Multifunctioneel Centrum aan de Weesmolenstraat in Ooltgensplaat. De 40 kilometer start tussen 09.00 en 09.30 uur, de 20 kilometer tussen 10.00 en 11.30 uur. De organisatie hoopt op mooi wandelweer en veel deelnemers.

Veel animo

Er is veel animo voor wandeltochten. De tochten van 80 kilometer, ook bekend als Kennedymars, worden steeds populairder. Bij de Waterpoortloop is de verdeling tussen 80 en 110 kilometer ongeveer fifty-fifty.

Waterpoort

De Waterpoortloop gaat door drie provincies: Zuid-Holland, Brabant en Zeeland. Onderweg kunnen de lopers kennismaken met de vestingwerken rondom het Volkerak en de Krammer. Waterpoort is een samenwerkingsverband waarbij de regio's die verbonden worden door het Volkerak en de Krammer samen werken aan de bedrijvigheid in de regio. Meer informatie staat op www.waterpoortloop.nl.