Eerste keuze herinrichting speelplek bekend

Geplaatst: 19-1-2018

De speelplekken in onze gemeente zijn verouderd en moeten vernieuwd worden. Om alleen maar de toestellen te vervangen, vinden wij als gemeente niet voldoende. Daarom willen wij met onze inwoners bekijken hoe wij de speelplekken kunnen inrichten en op welke locatie.

Ontmoetingsplekken

Speelplekken zijn niet alleen meer voor jonge kinderen, het zijn ontmoetingsplekken voor alle leeftijden; jongeren, ouders en ouderen. Daarbij staat beweging en veiligheid voorop. Door het betrekken van de gebruikers verwachten we, met fantasievolle en alternatieve oplossingen, meer te kunnen bereiken dan alleen de traditioneel ontworpen speelplekken. Wij willen daarom graag met onze inwoners in gesprek om de nieuwe speelplekken in te richten. Meer over dit proces, het speelruimteplan 2017-2027 en de planning per woonplaats is te lezen op de pagina Vernieuwing speelplekken.

Pilot Fijnaart en Heijningen

In 2016 en 2017 heeft er een pilot plaatsgevonden in Fijnaart en Heijningen. Voor deze dorpen is destijds gekozen omdat het grootste percentage van de speeltoestellen aan vervanging toe was. Daarnaast waren er verzoeken voor aanpassingen aan de speelplekken. Wij zijn als gemeente met geïnteresseerde inwoners in gesprek gegaan om de locaties van de speelplekken te bepalen en deze opnieuw in te richten. Aan de hand hiervan is een speelruimteplan opgesteld om de speelplekken in onze gemeente aan te pakken.

Eerste speelplek wordt ingericht

Voor de eerste speelplek is nu door betrokkenen en omwonenden een keuze gemaakt voor de herinrichting. Het gaat hier om de speelplek aan de Koningin Julianastraat in Fijnaart.