Verkeerscertificaten ‘Groen Licht!’ uitgereikt aan peuteropvanglocaties

Geplaatst: 29-1-2018

Ze zijn trots op het bereikte resultaat, de teams van de peuteropvanglocaties (Kindercentra de Roef) het Hoekje in Noordhoek, de Peutersprong in Zevenbergschen Hoek, de Rakkers in dorp Moerdijk en het Zwammeke Peuterwerk (in basisschool Aventurijn) in Standdaarbuiten. Deze kinderopvanglocaties hebben vandaag, 29 januari, hun certificering Groen Licht!’ in het gemeentehuis ontvangen van wethouder Thomas Zwiers. Daarmee zijn zij officieel gecertificeerd voor verkeersveiligheid in de kinderopvang voor 0 tot 4 jarigen.

Verkeerseducatie en verkeersveiligheid

Gemeente Moerdijk maakt deze certificering, samen met uitvoerder Edux Onderwijspartners, mogelijk. Hiermee wordt een doorgaande lijn opgezet van aandacht voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid die start bij de allerjongsten verkeersdeelnemers in de gemeente.

Wethouder Thomas Zwiers: ‘Kinderen komen op jonge leeftijd al in aanraking met verkeer en zijn dan ook verkeersdeelnemer. Reden te meer om aandacht te hebben, en uiteraard te blijven houden, voor deze doelgroep én hun ouders. Op meerdere manieren hebben de vandaag gecertificeerde peuteropvanglocaties laten zien dat ze verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen bevorderen. Hierbij kun je denken aan het jaarlijks organiseren van verkeersactiviteiten aan de kinderen, het werken aan een verkeersveilige omgeving én het betrekken van de ouders bij deze verkeersactiviteiten. Met hun ‘Groen Licht’ certificering leveren zij een prestatie van formaat.

Gerrie Compen van Edux Onderwijspartners: ‘Met deze vier certificeringen in gemeente Moerdijk hebben in totaal vijftien kinderdagverblijven in de gemeente het keurmerk Groen Licht! verworven. Waarvan alle tien vestigingen van Kindercentra De Roef en 99 kindcentra in provincie Noord-Brabant.’

Verkeersopvoeding

Zodra een ouder met zijn kind de deur uitgaat, nemen ze beiden al deel aan het verkeer, of dat nu in de wandelwagen, op de fiets of in de auto is. Ouders kunnen tijdens die momenten juist extra aandacht besteden aan ‘verkeersopvoeding’. Door te benoemen wat er te zien is en gebeurt in het verkeer, het goede voorbeeld te geven, leert een kind al op jonge leeftijd het juiste verkeersgedrag. Doordat de peuteropvanglocaties hier nu actief mee bezig zijn, leggen zij een goede basis, bij de kinderen én hun ouders!

Groen Licht

Bij ‘Groen Licht’ kun je veilig doorgaan, maar ook bij groen licht moet je blijven uitkijken. De gecertificeerde peuteropvanglocaties blijven in de toekomst werken aan verkeersveiligheid samen met de kinderen én de ouders!