Zorg samen voor een veilige buurt

Geplaatst: 26-1-2018

Het aantal inbraken in 2013 in de gemeente Moerdijk was 250. Sinds de start van buurtpreventie is het aantal inbraken teruggelopen naar 215 in 2014, 183 in 2015, 103 in 2016 en 96 in 2017. Een positief resultaat, maar de gemeente Moerdijk, de buurtpreventie en Inbraakproof werken er hard aan om dit aantal nog verder naar beneden te krijgen. Daarbij vragen zij ook uw hulp. Word ook actief als buurtpreventist in uw wijk en zorg samen met uw buurtgenoten dat uw woonomgeving schoon en veilig blijft.

In iedere woonplaats zoeken wij nog buurtpreventisten!

Dankzij de buurtpreventie heerst er een veiliger gevoel onder de bewoners in de wijken. Zij zien dat de leden van het buurtpreventieteam door de wijken lopen of fietsen, en niet alleen over straten, maar ook door de steegjes achter woningen. Vaak wordt geconstateerd dat poorten en hekken niet afgesloten zijn. Bewoners worden dan aangesproken. Het gaat bij buurtpreventie niet alleen om het voorkomen van inbraken, maar ook onveilige situaties worden bij gemeente en/of wijkagent gemeld.

Kijk voor meer informatie op de pagina Buurtpreventie en heeft u interesse stuur een mailtje naar veiligheid@moerdijk.nl.

Wilt u uw woning (extra) beveiligen? Kijk dan bij onze Stimuleringslening en www.inbraakproof.nl voor de (financiële) mogelijkheden.

Excelkennis voor buurtpreventie Standdaarbuiten gezocht!

Buurtpreventie Standdaarbuiten is op zoek naar iemand die de loopschema’s in Excel wilt maken. Je hoeft hiervoor zelf geen lid te zijn van de buurtpreventie (mag natuurlijk wel!). Het gaat om een schema waarmee de verdeling van de dagen onder de leden te zien is. Het Excelbestand bestaat al, maar degene die de schema’s nu maakt stopt hiermee. Om die reden zoeken wij iemand die deze handige schema’s voortaan wil maken.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar veiligheid@moerdijk.nl.