Subsidieregeling voor muziekonderwijs vernieuwd

Geplaatst: 13-1-2018

De gemeenteraad van Moerdijk heeft een aantal jaar geleden besloten om een subsidieregeling in te stellen om te stimuleren dat kinderen kennis kunnen maken met muziek en cultuur. Als uw kind muziekles volgt komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie van maximaal € 200,00 per jaar. In vergelijking met vorig jaar is er een aantal regels gewijzigd.

Wanneer komt u in aanmerking?

De subsidie is bedoeld voor instrumentaal onderwijs, zang of theorielessen bij een professionele docent. Voor meer informatie over de voorwaarden en de manier waarop de subsidie wordt berekend kunt u kijken op Subsidie muziekonderwijs. In vergelijking met vorig jaar is er een aantal wijzigingen:

  • Om de subsidieaanvraag in te kunnen dienen moet u in het bezit zijn van een DigiD. Indien u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen via: https://digid.nl/aanvragen
  • De termijn voor het indienen van de subsidieaanvraag is verlengd tot uiterlijk 31 juli (was 31 mei) van het lopende cursusjaar (dus de aanvraag voor het schooljaar 2017/2018 kan tot uiterlijk 31 juli 2018 worden ingediend).
  • Bij de subsidieaanvraag moet u direct de factuur (facturen) van de muziekdocent (digitaal) voor het gehele lopende cursusjaar meesturen.
  • Als u eenmaal een subsidieaanvraag muziekonderwijs heeft ingediend wordt voor u een PIP aangemaakt. Dit is een “Persoonlijke Internet Pagina” (PIP) waar u  de status van uw aanvraag kunt volgen.

Subsidie aanvragen

Als u de subsidie wilt aanvragen dan kunt u hiervoor terecht op Subsidie muziekonderwijs.