Gemeente bestrijdt eikenprocessierups

Geplaatst: 12-6-2018

Net als op heel veel plaatsen in Nederland is de eikenprocessierups ook in onze gemeente gesignaleerd. Woensdag 13 juni bestrijdt de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente Moerdijk de rups op drie plaatsen.

In het voorjaar zijn de eikenbomen in de gemeente al preventief behandeld tegen de eikenprocessierups. Toch zijn op drie plaatsen rupsen gesignaleerd: aan de Doelstraat en de Klundertseweg in Zevenbergen en in enkele eiken op fort Sabina in Heijningen. De rupsen in deze bomen worden op woensdag 13 juni bestreden door ze op te zuigen. Dit gebeurt door het bedrijf Nationale Bomenbank.

Jeuk en irritatie

De eikenprocessierups is de rups van een nachtvlinder. De dieren gaan ’s nachts groepsgewijs in processie op zoek naar hun voedsel: eikenbladeren – vandaar de naam eikenprocessierups. De rupsen hebben kleine, pijlvormige brandharen die jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken.

Meer informatie

Meer informatie over de rups, bestrijding ervan en wat u kunt doen bij gezondheidsklachten vindt u op de website van GGD West-Brabant.