Informatieavond over nutswerkzaamheden Fijnaart

Geplaatst: 14-6-2018

In de Molenstraat en de Appelaarseweg in Fijnaart starten eind juni werkzaamheden aan de nutsvoorzieningen. Daarover is op 21 juni 2018 een informatieavond in De Parel.

In het kort

  • In Fijnaart wordt een nieuwe riooltransportleiding aangelegd van het gemaal aan de Margrietstraat naar het gemaal aan de Appelaarseweg. De leiding die er op dit moment ligt, is in slechte staat en moet daarom worden vervangen.
  • De gemeente werkt hierbij samen met Enexis en Brabant Water, die de water- en gasleidingen in de Appelaarseweg vernieuwen.
  • De werkzaamheden starten eind juni. Ze zullen voor verkeershinder zorgen in de Molenstraat en de Appelaarseweg.
  • Donderdag 21 juni om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden in zalencentrum De Parel, Prinses Margrietstraat 15.
  • Op woensdag 13 juni starten al werkzaamheden in de Molenstraat: de rioolpersleiding vanuit Heijningen wordt vervangen.

Wat gaat er gebeuren?

De riooltransportleiding van het gemaal aan de Margrietstraat naar het gemaal aan de Appelaarseweg is aan vervanging toe. Daarom wordt in de Molenstraat ter hoogte van het speelveldje een nieuwe leiding gelegd tot aan het rioolgemaal Appelaarseweg naast Tennisvereniging Fijnaart & Heijningen. In de Appelaarseweg worden ook de water- en gasleidingen vervangen. De gemeente Moerdijk, Enexis en Brabant Water voeren de vervangingswerkzaamheden in één keer uit zodat de overlast beperkt blijft. De werkzaamheden starten eind juni en duren naar verwachting tot eind september.

Informatieavond

Op donderdag 21 juni 2018 is in zalencentrum De Parel een informatieavond over deze werkzaamheden. Op deze avond geven Brabant Water, Enexis en de gemeente Moerdijk samen met aannemer Rasenberg uitleg over het project.

Molenstraat al eerder opgebroken

In de Molenstraat starten al eerder werkzaamheden. Op woensdag 13 juni begint aannemingsbedrijf Van der Heuvel uit Heesch met de vervanging van de rioolpersleiding uit Heijningen. Deze komt in de klinkerstrook aan de even-zijde van de Molenstraat. Het startpunt is ter hoogte van Molenstraat 86 en het eindpunt is ter hoogte van Molenstraat 87 bij het speeltuintje.

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden is de parkeerstrook in de Molenstraat afgezet. De straat blijft toegankelijk voor verkeer. Bewoners zijn per brief geïnformeerd en gevraagd de parkeervakken vrij te houden. Deze werkzaamheden duren ongeveer 20 werkdagen.