Tien nieuwe starterswoningen in Standdaarbuiten

Geplaatst: 13-6-2018

Timek Planontwikkeling BV gaat in Standdaarbuiten tien starterswoningen bouwen. Uit woningmarktonderzoek blijkt dat er vraag is naar starterswoningen in het dorp. In 2012 zijn er al tien starterswoningen in de vorm van een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) gebouwd. Nu gaat een volgend project in de Zomervlinder van start.

Timek heeft inmiddels een koopovereenkomst gesloten met de gemeente en deze overeenkomst is vandaag ondertekend. De verkoop van de woningen loopt goed, maar er zijn nog enkele woningen beschikbaar. 

In het kort

  • Uit woningmarktonderzoek blijkt er vraag te zijn naar starterswoningen in Standdaarbuiten.
  • Timek Planontwikkeling BV gaat in de Zomervlinder in Standdaarbuiten tien starterswoningen bouwen.
  • In 2012 zijn er al tien starterswoningen, in de vorm van een CPO, gebouwd in Standdaarbuiten.

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Bij CPO leer je je buren in feite al kennen voordat je een bouwplan hebt. Je gaat namelijk samen met je buren het bouwplan opstellen en werken aan de realisatie van je eigen woning. Door samenwerking is veel te behalen en kunnen de kosten gedrukt worden. Hierdoor is er flexibiliteit mogelijk en kan ieder zijn woning naar eigen wens bouwen. Natuurlijk wel binnen een aantal vastgestelde kaders.

Leefbaarheid

Deze starterswoningen bieden een mooie kans voor onze inwoners en voor ons als gemeente. Jonge stellen en kinderen geven een impuls aan een dorp en houden de leefbaarheid hoog. Starters zijn vaak afhankelijk van ondersteuning en wij bieden die in het ruimste woord. Naast een eventueel financieel steuntje in de rug in de vorm van de starterslening, zorgen wij ook voor bekendheid en informatie over dit project.

Bouwkavels

De woningbouwontwikkelingen in de Vlinderbuurt gaan snel, want er zijn ook al diverse bouwkavels verkocht voor particuliere woningbouw. Er zijn nog kavels beschikbaar. Meer informatie over het project is te vinden op www.timek.nl/zomervlinder.

Projecten