Een smiley of ‘u rijdt te snel’?

Geplaatst: 7-3-2018

Waarschijnlijk kent u ze wel: die borden langs de weg die laten zien hoe hard u rijdt. Soms geeft zo’n snelheidsdisplay het aantal kilometers per uur aan. Andere borden ‘zeggen’: ”U rijdt te snel”, of laten een smiley zien, of een duimpje omhoog als u zich aan de maximumsnelheid houdt.

Wat doet een snelheidsdisplay?

Een snelheidsdisplay meet niet alleen de snelheid, maar heeft nóg een doel. Zo’n digitaal bord laat u even nadenken, even bewust stilstaan bij uw snelheid. Misschien had u helemaal niet door dat u net te hard reed?

Waarom hangt de gemeente een snelheidsdisplay op?

Dat doen we om de verkeersveiligheid te vergroten. Het idee is om weggebruikers te confronteren met hun eigen snelheid en weggedrag. De display roept wanneer dat nodig is op: pas uw snelheid aan!

Verkeersveilig

Onderzoek toont aan dat te hard rijden ernstige verkeersongevallen veroorzaakt. Met het plaatsen van een snelheidsdisplay willen we het een stukje verkeersveiliger maken in woonwijken, rond scholen en bedrijfsterreinen. Voor een optimaal resultaat zullen we de displays regelmatig verplaatsen.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen gezamenlijk aan de verkeersveiligheid, onder het motto: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Samen stimuleren we Brabanders alert te zijn in het verkeer en zich te houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van de gevallen komt een ongeluk door menselijk gedrag; niet opletten, te hard rijden. Daar kunt u dus zelf wat aan doen! Informatie over de campagne vindt u op www.nulverkeersdodenbrabant.nl.