Evaluatie: blauwe zone in Willemstad blijft

Geplaatst: 21-3-2018

Sinds het voorjaar van 2017 heeft de vesting Willemstad een blauwe zone met als doel meer parkeerruimte te bieden aan de bewoners in de vesting. Op basis van de evaluatie blijft de blauwe zone in stand met enkele aanpassingen.

Zo’n 1.400 inwoners, ligplaatshouders en/of ondernemers in Willemstad ontvingen eind 2017 een brief met de uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. In totaal vulden 401 mensen de enquête in en gaven hun mening over de effecten van de blauwe zone.

Aanpassingen

Mede op basis hiervan en diverse gesprekken met direct betrokkenen blijft de blauwe zone in stand met enkele aanpassingen:

  • De parkeerschijfzone geldt met ingang van 27 maart 2018 het hele jaar van donderdag tot en met zondag van 11.00 – 21.00 uur.
  • De parkeerschijfzone geldt voor de gehele vesting, met uitzondering van de parkeer-voorzieningen bij de Grimhoek, het Mauritshuis en een deel van het parkeerterrein van de Jumbo.
  • Voor ligplaatshouders vervalt de optie lang parkeren bij de Kogelvangers, evenals de bezoekerskaarten (in verband met parkeermogelijkheid bij de Jumbo).
  • Bewoners ontvangen 25 bezoekerskaarten die ontheffing voor één dag verlenen.
  • De proef met de verkeersregelaars\blokkers wordt voortgezet en in een later stadium geëvalueerd.

Bezoekers welkom

Willemstad is een prachtige vestingstad, met aantrekkelijke terrassen en restaurants. Bezoekers zijn van harte welkom. Zij kunnen hun auto gratis én voor onbeperkte tijd parkeren op de grote parkeerplaatsen aan het Havenhoofd en de Lantaarndijk.

Documenten