Leerlingen basisschool Sint Jozef en cliënten SOVAK maken Noordhoek en Klundert groener

Geplaatst: 14-3-2018

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisschool Sint Jozef hebben woensdag 14 maart in Noordhoek, samen met wethouder Jaap Kamp, de zeven bloembakken in hun straat van nieuwe planten voorzien. Dit in het kader van de Nationale Boomfeestdag.

In de middag was het de beurt aan wethouder Eef Schoneveld  om met cliënten van gehandicaptenzorg SOVAK in Klundert aan de slag te gaan met het planten van zeven bomen. Gemeente Moerdijk sluit jaarlijks aan bij de landelijke actie om de aandacht voor biodiversiteit te vergroten..

Bloembakken vullen en bomen planten

Voorafgaand aan het planten ging wethouder Kamp eerst in de klas met de leerlingen in gesprek over de vraag: Waarom bomen en dus een groene omgeving belangrijk zijn voor ons? Vervolgens startten ze met het vullen van de plantenbakken in de Sint Jozefstraat. De bakken werden gevuld met diverse kruiden en planten zoals de Japanse esdoorn en hulst, herfstanemoon, maagdenpalm en het
lampenpoetsergras. Hoewel de boomfeestdag gaat om het planten van een boom, kiest de gemeente voor het vullen van de plantenbakken. Dit is een wens van inwoners die naar voren is gekomen tijdens de dorpstafel. Om ook aan te sluiten bij het planten van bomen ging de gemeente in de middag aan de slag in Klundert. In totaal worden bij de grasstrook tussen het hertenkamp en de sloot achter het van Polanenpark in Klundert zeven bomen geplant. De bomen die daar geplant worden zijn de prunus avium, ook wel de zoete kers genoemd. 

Groen beleven is gezond

De Boomfeestdag sluit aan bij het speerpunt “vergroten van de aandacht voor biodiversiteit” uit de paraplunota Leefomgeving van gemeente Moerdijk. En daarnaast is een groene omgeving ook nog eens gezond. Het landelijke thema van de Boomfeestdag dit jaar is ‘Operatie Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter!’, om aandacht te vragen voor de opkomende essentaksterfte in Nederland.