Oude Super transformeert in modern medisch centrum Fijnaart

Geplaatst: 27-3-2018

Op dinsdag 3 april om 17.30 uur wordt officieel de eerste steen gelegd van het modern medisch centrum in Fijnaart, dat komt op de plek van de voormalige supermarkt aan de Nieuwe Dorpsweg. Het markeert de volgende, belangrijke fase in de ontwikkeling van de nieuwe bestemming van het terrein.

Eigenaren Green Real Estate en de huisartsen Pourfar en Khalili, uitvoerend bouwbedrijf Rodenburg en wethouder Thomas Zwiers heffen samen met omwonenden tijdens een officiële plechtigheid ter gelegenheid van de start van de bouwwerkzaamheden het glas. Omwonenden hebben deze week de uitnodiging ontvangen voor dit feestelijk moment. Mocht u er ook bij willen zijn, u bent van harte welkom!

Twee fasen

Oorspronkelijke planning was dat het nieuwe complex eind 2017 klaar zou zijn. Door onder andere vertraging in de levering van bouwmaterialen moest dit worden uitgesteld. Het pand van de ‘oude super’ is inmiddels gesloopt en de ‘echte’ bouwwerkzaamheden zijn begonnen. De komende maanden wordt hard gewerkt voor het gereed maken van het gehele centrum. Feitelijk wordt de uitvoering in twee fasen gerealiseerd. In de eerste fase krijgt de huisartsenpraktijk prioriteit waarmee de huisartsen hopen dat ze in juli hun patiënten in het nieuwe pand kunnen verwelkomen. De gemeente draagt zorg dat voor die tijd de openbare voorzieningen rondom het gebouw gereed zijn. In de tweede fase wordt het overig deel van het medisch centrum gerealiseerd. Dit gedeelte wordt bestemd voor de overige gebruikers, zoals onder andere de fysiotherapeut. Het is bedoeling dat het nieuwe pand (eerste fase) in juli wordt opgeleverd.

“Inhaalslag maken”

“We zijn hard bezig met het maken van een inhaalslag zodat het nieuwe medisch centrum zo snel mogelijk in gebruik kan worden genomen”, vertelt Paul Hiensch (projectuitvoerder van Rodenburg). “Samen met de betrokken partijen en het bouwteam gaan we op volle kracht vooruit en zien we uit naar de oplevering van één van de mooiste plekken in de regio. De komende maanden gaan we het nieuwbouwgedeelte van het medisch centrum voorzien van een staalconstructie. Er worden nieuwe buitengevel kozijnen geplaatst en de gevel wordt volledige wit gestukt. Binnen bouwen we alles af naar wens van de opdrachtgever, van wachtkamer tot behandelkamer.”

“Geduld wordt beloond”

De gemeente Moerdijk, die zich eerder als bemiddelaar sterk maakte om met de betrokken partijen een oplossing te creëren voor het leegstaande oude supermarktgebouw, is blij dat er eindelijk vaart komt in het bouwproces. “Omwonenden willen natuurlijk al heel lang dat er een constructieve oplossing komt voor het leegstaande pand en het terrein”, reageert Thomas Zwiers. “De gebruikers van het nieuwe pand wachten al even tot ze er echt kunnen intrekken. Alle partijen hebben aardig wat geduld moeten hebben, maar uiteindelijk wordt dat straks beloond met een prachtig medisch centrum.”

“We kunnen amper wachten”

Het huisartsenechtpaar Pourfar en Khalili is blij dat de volgende fase eindelijk is aangebroken. “We kijken er erg naar uit om straks in ons nieuwe onderkomen te kunnen starten en onze patiënten en de inwoners van Fijnaart onze medische zorg te kunnen bieden. We kunnen amper wachten.”