Pelikaan Reizen gaat zich hervestigen in Zevenbergen

Geplaatst: 8-3-2018

Pelikaan Reizen is door een flinke groei van het bedrijf op zoek gegaan naar een nieuwe locatie om zich te vestigen in Zevenbergen. Pelikaan Reizen gaat zich vestigen aan de Schansdijk op de locatie waar vroeger plannen waren om een politiebureau te vestigen. Dit is de locatie tegenover de 7 Bergsche Hoeve en is nu in eigendom van de gemeente Moerdijk.

Wethouder Thomas Zwiers: “We zijn als gemeente blij dat we door creatief mee te denken het bedrijf Pelikaan Reizen met zijn werkgelegenheid en maatschappelijke betrokkenheid hebben kunnen behouden voor onze gemeente. We zien het  als een eerste verdere ontwikkeling van de Noordrand Zevenbergen”.

De locatie waar Pelikaan Reizen zich gaat vestigen heeft momenteel de bestemming voor het vestigen van kantoorruimte. De bouwgrond heeft een aantal jaren braak gelegen en is inmiddels overwoekerd met groen vanuit het naastgelegen bos. De provincie heeft toestemming verleend voor het verwijderen van ongeveer 3.000 m2 groen van de bouwlocatie. Het verwijderen van het groen zal op zeer korte termijn gebeuren onder toeziend oog van een ecoloog.