Thema-avond Zevenbergen: een rookwolk of mogelijk drugspand: wat doe ik?

Geplaatst: 9-3-2018

Wat kan ik het beste doen wanneer er als gevolg van brand een rookwolk in de buurt van m’n huis komt? Zijn er oplossingen voor gevaarlijke situaties die ontstaan doordat verkeer te hard bij mij door de straat rijdt? En waar moet ik zijn als ik het vermoeden heb dat er bij mij in de buurt sprake is van huiselijk geweld, of een drugspand? Het zijn maar een paar vragen die werden gesteld én beantwoord tijdens de thema-avond Veiligheid voor inwoners van Zevenbergen.

Doel van de avond: inwoners zo goed mogelijk informeren over veiligheidsrisico’s in en om Zevenbergen en wat gemeente en veiligheidspartners doen om wanneer er toch iets gebeurt. En wat inwoners zelf kunnen doen. Veiligheidsprofessionals van de gemeente Moerdijk, politie, brandweer, de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, Inbraakproof en TNO waren aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken.

“Bijzondere gemeente”
“Veiligheid is natuurlijk een containerbegrip”, legde burgemeester Jac Klijs in zijn openingswoord uit. “Moerdijk is nu eenmaal een bijzondere gemeente als we kijken naar de ligging en de risico’s waar we bijvoorbeeld door de concentratie van industrie, spoor en buisleidingen in de buurt mee te maken hebben. En er is natuurlijk ook veiligheid thuis en in de omgeving. Ik heb bijvoorbeeld thuis iemand laten kijken of m’n huis inbraakveilig is. En hoewel ik dacht dat ik alles goed geregeld had, verraste hij me toch met een paar verbetertips.”

Verdeeld over drie thematafels kregen de aanwezigen daarna antwoorden op vragen, maar ook de gelegenheid om zelf input en tips te geven over veiligheidskwesties. Die opbrengst was groot. Alle suggesties worden uitgewerkt, en met betrokken deskundigen wordt gekeken naar mogelijke oplossingen.

Het uitgebreide verslag van de avond verschijnt binnenkort op www.moerdijk.nl/veiligheid. Vragen of suggesties over veiligheid? Mail naar veiligheid@moerdijk.nl