Campagne ‘Wonen met Gemak’ start in Standdaarbuiten

Geplaatst: 24-5-2018

Om mensen er meer van bewust te maken dat ze op oudere leeftijd comfortabel langer thuis kunnen blijven wonen, is de campagne 'Wonen met Gemak' opgezet. Deze campagne is een samenwerking van gemeente Moerdijk, woningcorporatie Woonkwartier, Surplus, stichting Groenhuysen, inwoners/dorpstafel en natuurlijk stichting Wonen met Gemak. De campagne start in juni in Standdaarbuiten.

Prettig ouder worden in uw woning

Is uw huis zodanig ingericht dat u er ook nog  kunt wonen als u ouder wordt? Kunt u er gemakkelijk rondlopen met een rollator? Heeft u badkamervloer een antisliplaag, zodat u niet uit kunt glijden? Het programma van Wonen met Gemak helpt u dat in kaart te brengen. U kunt als bewoner van Standdaarbuiten uw huis binnenkort laten controleren op veiligheid en comfort. En op wat u kunt doen om comfortabel in uw woning te blijven. Ook als u ouder wordt. Deskundige vrijwilligers en professionals komen, als u dat wenst, langs om u te adviseren over de mogelijkheden. Iedereen van 60 jaar en ouder kan zich aanmelden bij Wonen met Gemak. Het maakt niet uit of u in een koop- of huurwoning woont.

Informatieochtenden

In juni kunnen belangstellenden informatieochtenden bijwonen, waar u meer hoort over Wonen met Gemak. Inwoners van Standdaarbuiten van 60 jaar en ouder ontvangen hiervoor een uitnodiging met antwoordkaart.

Hoe werkt het?

  1. U meldt zich aan voor een informatieochtend via de antwoordkaart. Medewerkers van Wonen met Gemak nemen contact met u op.
  2. Tijdens een informatieochtend hoort u hoe Wonen met Gemak werkt.
  3. U kunt zich aanmelden voor een woonscan. Dan komt een medewerker van Wonen Gemak bij u langs om samen met u te bekijken wat u aan uw huis kunt verbeteren, zodat u er heel lang kunt blijven wonen. Ook als u ouder wordt.

Meer weten?

Nu al meer weten over Wonen met Gemak? Neem dan contact op met: Servicepunt Wonen met Gemak op telefoonnummer 06-839 66 100 of via e-mail servicepunt@wonenmetgemak.nl. Kijk voor meer informatie ook op: https://wonenmetgemak.nl/moerdijk

Download: flyer Wonen met gemak