Campagne ‘Wonen met Gemak’ start in Standdaarbuiten

Geplaatst: 9-5-2018

Comfortabel en veilig in je eigen huis blijven wonen als je ouder wordt. Hoe regel je dat? De campagne ‘Wonen met gemak’, die in juni start in Standdaarbuiten, helpt mensen op weg.

In het kort

  • Doel is mensen bewust maken dat ze op oudere leeftijd langer comfortabel en veilig in hun koop- of huurhuis kunnen blijven wonen als ze tijdig stilstaan bij de geschiktheid van hun huis.
  • Een samenwerking van gemeente Moerdijk, woningcorporatie Woonkwartier, Surplus, stichting Groenhuysen, inwoners/dorpstafel en stichting Wonen met Gemak.
  • De campagne start in juni in Standdaarbuiten. inwoners van 60 jaar en ouder ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging.

Prettig ouder worden in de eigen woning

Kan ik in mijn woning gemakkelijk rondlopen met een rollator? Heeft mijn badkamervloer een antisliplaag? Vroegtijdig stilstaan bij dergelijke vragen vergroot de kans dat mensen langer comfortabel en veilig thuis kunnen wonen. Wethouders Eef Schoneveld en Jaap Kamp lichten toe: ‘De campagne start in Standdaarbuiten. Zowel de dorpstafel als de dorpsraad gaven aan dat er belangstelling voor is. Inwoners kunnen hun huis laten controleren op veiligheid en comfort. En op wat zij zelf kunnen doen om er comfortabel te blijven wonen. Deskundige vrijwilligers en professionals komen desgewenst langs voor advies. Iedereen van 60 jaar en ouder kan zich aanmelden bij Wonen met Gemak. Het maakt niet uit of het om een koop- of huurwoning gaat.’

Informatieochtenden

In juni 2018 kunnen belangstellenden informatieochtenden bijwonen waar zij meer horen over Wonen met Gemak. Inwoners van Standdaarbuiten van 60 jaar en ouder ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging met antwoordkaart.

Hoe werkt het?

  1. Belangstellenden melden zich aan voor een informatieochtend via de antwoordkaart. Medewerkers van Wonen met Gemak nemen contact met hen op.
  2. Tijdens een informatieochtend horen zij hoe Wonen met Gemak werkt.
  3. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een woonscan. Dan komt een medewerker van Wonen met Gemak langs om gezamenlijk te bekijken wat aan de woning verbeterd kan worden om er langer prettig te blijven wonen.

Meer weten?

Nu al meer weten over Wonen met Gemak? Neem dan contact op met: Servicepunt Wonen met Gemak op telefoonnummer 06-839 66 100 of via e-mail servicepunt@wonenmetgemak.nl.