Feestelijke opening speelplek Koningin Julianastraat Fijnaart

Geplaatst: 16-5-2018

In 2018 neemt de gemeente de speelplekken in Fijnaart onder handen. In overleg met inwoners is de speelplek aan de Koningin Julianastraat inmiddels opnieuw ingericht. Wethouder Jaap Kamp opent deze eerste nieuwe speelplek officieel op woensdag 23 mei om 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Voor de kinderen is er een kleine traktatie. Dit jaar pakt de gemeente in Fijnaart in totaal op 17 plaatsen speelplekken aan.

In het kort:

  • Op 23 mei om 13.30 uur opent wethouder Jaap Kamp de vernieuwde speelplek aan de Koningin Julianastraat.
  • Deze speelplek is in overleg met de inwoners ingericht.
  • De volgende speelplekken die worden aangepakt zijn die aan de Westkreekweg en Prinses Christinastraat.
  • Inwoners kunnen hun mening over deze plekken tot 31 mei 2018 doorgeven. Meer hierover op Moerdijk.nl/speelplek-fijnaart

Inwoners denken mee

Eind 2016 en begin 2017 zijn er gesprekken geweest over de speelplekken in Fijnaart en Heijningen. Speelplekken zijn niet alleen meer voor jonge kinderen, het zijn ontmoetingsplekken voor alle leeftijden; jongeren, ouders en ouderen. Daarbij staat beweging en veiligheid voorop. Gezamenlijk is gesproken over de verschillende locaties van de speelplekken en de daarbij horende speelfuncties, leeftijdscategorieën en wensen. Vervolgens zijn schetsen gemaakt en besproken tijdens een openbare bijeenkomst. In het proces zijn ook de drie basisscholen betrokken. De PC Julianaschool, RK Kennedyschool en OBS De Springplank zijn bezocht. Kinderen hebben op een creatieve manier meegedacht over de verschillende speelfuncties. Fendertse jongeren zijn via Facebook benaderd, wat veel reacties opleverde. Aan verschillende leveranciers van speeltoestellen is daarna gevraagd om, op basis van de besproken schetsen en het programma van eisen, een uitvoeringsplan te maken.

Volgende twee speelplekken

De volgende speelplekken die de gemeente aanpakt zijn die aan de Westkreekweg en Prinses Christinastraat. De plannen staan op Moerdijk.nl/speelplek-fijnaart. Via de site kunnen inwoners uiterlijk 31 mei hun voorkeuren of suggesties doorgeven.

In augustus nieuwe speelplekken gereed

In juni start de gemeente met de uitvoeringsplannen, halverwege augustus zijn de volgende twee verbeterde speelplekken een feit.

Overige speelplekken in Fijnaart

De overige 14 speelplekken worden dit najaar aangepast. Het kan gaan om grotere of kleinere aanpassingen.
 
Meer informatie over de Vernieuwing speelplekken Moerdijk.