Oproep voor Open Monumentendag

Geplaatst: 15-5-2018

De gemeente Moerdijk roept eigenaren van Rijks- of gemeentelijke monumenten op om zich uiterlijk 1 juni aanstaande aan te melden voor deelname aan de Open Monumentendag. De gemeente neemt hier dit jaar ook weer actief aan deel. De Open Monumentendagen vallen op 8 en 9 september 2018. Het thema is dit jaar ‘Europa'.

Samenwerking met Stichting Cultuur Moerdijk

De Open Monumentendagen vallen  deels samen met de data waarop Stichting Cultuur Moerdijk (SCM) jaarlijks de Kunst & Cultuur Route organiseert. De gemeente en SCM slaan weer de handen ineen om er een mooi programma van te maken. Naast de Kunst & Cultuur Route, waarin veel monumentale panden zijn opgenomen, wordt er dit jaar wederom extra aandacht besteed aan de monumenten in de gemeente Moerdijk.

Wat zoeken we?

Wij zoeken met name monumenten die opvallen vanwege hun architectuur of kunstzinnige details. Verder kunt u ook woningen of gebouwen aanmelden waaruit handwerk en vakmanschap spreekt, bijvoorbeeld met ambachtelijk stuc- en metselwerk, fraaie gevelstenen, wandbeschilderingen, tegeltableaus, houtwerk of glas-in-lood. Ook panden die alleen van de buitenkant te bezichtigen zijn, kunt u aanmelden.

Aanmelden

U bent monumenteneigenaar of beheerder en wilt (weer) deelnemen aan de Open Monumentendag? Meldt u dan uiterlijk 1 juni 2018 aan via de website openmonumentendag.nl:   

Contact

Heeft u nog vragen of ideeën? Neem dan contact op met de organisatie via defie.dierks@moerdijk.nl.