29 november: Focus op veiligheid

Geplaatst: 27-11-2018

'Meer focus op veiligheid' dat is de titel van het regionaal beleidsplan van de politie voor het jaar 2019. Het belangrijkste doel: onze omgeving veiliger en leefbaarder maken. Donderdag 29 november geven gemeente en politie uitleg aan de gemeenteraad over het plan. Ook zijn diverse betrokkenen zoals wijkagenten, boa's, en leden van de buurtpreventieteams aanwezig om te praten over hun dagelijkse praktijk. U bent natuurlijk ook van harte welkom. 

Hét doel van het plan is immers om het voor de inwoners in Zeeland-West-Brabant veiliger en leefbaarder te maken. Inwoners zijn de belangrijkste 'klant' van de politie. Hun vertrouwen in de overheid is voor de veiligheidspartners, politie, Openbaar Ministerie en gemeenten een belangrijke graadmeter. De inbreng van inwoners is ook hard nodig om tot een goede aanpak en goede resultaten te komen. Het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid van de burger is dan ook een belangrijk speerpunt. 

In gesprek

Aansluitend op de presentatie van het beleidsplan is er gelegenheid om samen met vertegenwoordigers van de gemeenteraad met boa’s, wijkagenten, leden van de buurtpreventieteams, mensen van de brandweer etc. in gesprek te gaan over hun dagelijkse praktijk. Er zijn drie rondes van 25 minuten met de thema’s:

  • Een veilige buurt voor iedereen
  • Aanpak georganiseerde criminaliteit
  • Veiligheidsbeleid & risico’s in balans 

Belangstelling?

U bent van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis (Moerdijkzaal) en duurt van 19.15 - 22.00 uur. Aanmelden is niet nodig.