Loket starterslening is weer geopend!

Geplaatst: 6-11-2018

Het loket voor de starterslening is weer geopend. Nieuwe aanvragers voor een starterslening zijn weer van harte welkom. De gemeenteraad heeft op donderdag 1 november 2018 besloten om een aanvullend budget van € 1.000.000 ter beschikking te stellen voor het verstrekken van startersleningen. De gemeente neemt de komende dagen contact op met de aanvragers die zich de afgelopen maanden, sinds het sluiten van het loket voor de starterslening, hebben gemeld en op de wachtlijst terecht zijn gekomen. 

Starters op de Moerdijkse koopwoningmarkt kunnen sinds juli 2008 een lening aanvragen bij de gemeente. Dit steuntje in de rug is sindsdien niet meer weg te denken voor koopstarters.

Wethouder Désirée Brummans: ‘Er is in Moerdijk vraag naar leningen voor starters die voor het eerst een bestaande of nieuwe koopwoning willen aanschaffen. Ik vind het belangrijk om starters te blijven helpen. In het coalitieakkoord 2018-2022 hebben we aangegeven dat we Moerdijk voor jongeren aantrekkelijk willen houden door het continueren van de starterslening. Vanaf eind 2008 tot nu toe zijn er 150 van deze leningen verstrekt.’ 

Voor meer informatie over de starterslening, kijk op Starterslening