Veerpontjes Hollandsch Diep succes

Geplaatst: 20-11-2018

De afgelopen jaren hebben twee pontjes met veel succes passagiers vervoerd over het Hollandsch Diep. Het veerpontje ‘De Anna’ vaart van Willemstad naar Numansdorp en het veerpontje ‘De Lucretia’ van Moerdijk naar Strijensas. Er worden jaarlijks in totaal zo’n 3.500 passagiers overgezet tussen Moerdijk en regio Hoeksche Waard. In 2018 waren dit zelfs 4.000 passagiers.   

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de overeenkomst met de schippers van beide veerpontjes voor 2019 te verlengen en in te stemmen met een bijdrage van in totaal €30.000 aan de veerponten Willemstad - Numansdorp en Moerdijk – Strijensas (per pontje €15.000). Hierdoor kunnen voetgangers en fietsers ook in 2019 gebruik maken van de veerpontjes. Gemeente Moerdijk maakt deze verbinding samen met Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) mogelijk.       

Uniek en eigen karakter

Wethouder Thomas Zwiers: ‘Mooi om te zien dat de veerpontjes met enthousiasme gebruikt worden. Daar ben ik blij mee. Passagiers kunnen ook het komende vaarseizoen tussen begin mei tot eind september weer blijven genieten van de overtocht en de dorpen Moerdijk, Numansdorp, Strijensas en de stad Willemstad. Karakteristieke scheepjes maken elke overtocht tot een belevenis. Iedere verbinding is dus uniek en het gebied aan de overkant heeft zijn eigen karakter. Voor ieder wat wils dus.’ 

Veerpont ‘De Anna’

Dit pontje is een oud patrouillevaartuig dat ooit toebehoorde aan de Duitse Rijkswaterstaat. Op ‘De Anna’ is ruimte voor 12 personen en 12 fietsen. De opstapplaatsen zijn in Willemstad bij het Havenhoofd tegenover de parkeerplaats en in Numansdorp aan het einde van de Dorpshaven. Voor meer informatie: www.veerdienstanna.nl.

Veerdienst ‘De Lucretia’‘

De Lucretia’ is een ruime vlet uit 1973 van bijna 15 meter lang. Er kunnen per afvaart 12 personen mee en er is ruimte voor maximaal 12 fietsen. De overtocht van Moerdijk naar Strijensas duurt ongeveer 20 minuten. De opstapplaatsen zijn in Moerdijk bij de Dorpshaven, bij de aanlegsteiger langs in het verlengde van Den Bels en in Strijensas bij de aanlegsteiger langs het pad naar de lichtopstand. Voor meer informatie: http://veerdienst-lucretia.nl

Rondje Pontje

Een aanrader is het ‘Rondje Pontje’. Vanuit Moerdijk is een mooi rondje te maken. Vaar en fiets het Rondje met de pont van Moerdijk naar Strijensas, fietsen naar Numansdorp en daar weer met de pont terug naar Willemstad.