Denk mee over de speelplekken in Krooswijk

Geplaatst: 29-10-2018

De speelplekken in de gemeente Moerdijk worden vernieuwd. In 2019 en 2020 is de bebouwde kom van Zevenbergen aan de beurt. We starten met de speelplekken in de wijk Krooswijk. Denk mee en kom op woensdag 7 november om 19.30 uur naar de informatieavond op basisschool De Arenberg.

Wat houdt het nieuwe plan in?

In het nieuwe speelruimtebeleid kijken we op een andere manier naar speelplekken. Niet alleen als een plek waar kinderen kunnen spelen, maar veel meer als een ontmoetingsplek voor jong en oud. 

Wat betekent dit voor Krooswijk?

De gemeente wil samen met inwoners de speelplekken in Krooswijk gaan inrichten. Daarbij komen ook de voetbalkooi en de skatebaan aan de orde. Bert Voeten is de projectleider namens de gemeente. De afgelopen tijd heeft hij gesproken met jongeren, een groep skaters en vertegenwoordigers van de 'werkgroep Spelen' van de stadstafel. Verder is er een enquête gehouden onder gebruikers van FaceBook. Bert is ook op zoek naar úw inbreng om te komen tot nieuwe speelplekken in de wijk. Het is de bedoeling om de speelplekken in de eerste helft van 2019 te realiseren.

Informatieavond

Op woensdag 7 november om 19.30 uur geven we uitgebreid uitleg over het speelruimteplan. We bepalen samen met de aanwezigen op welke locaties de speelplekken in de wijk komen en voor welke leeftijdscategorieën. Ook denken we na over de eisen en wensen die gelden voor de verschillende speelplekken. Op basis van de gesprekken op 7 november laten we schetsen maken. Die schetsen bespreken we tijdens een tweede bijeenkomst nog vóór het eind van dit jaar. 

Lees meer informatie over het vernieuwen van de speelplekken in onze gemeente op de pagina vernieuwing speelplekken.