Gemeente Moerdijk nodigt mantelzorgers van harte uit voor de Week van de Mantelzorg

Geplaatst: 17-10-2018

In de Week van de Mantelzorg van 5 tot en met 10 november 2018 organiseren we samen met Surplus weer allerlei activiteiten voor mantelzorgers. Met als thema 'verras de mantelzorger'. Samen met een aantal betrokken mantelzorgers is deze week tot stand gekomen. Er is gekeken naar de diversiteit binnen de activiteiten om zo alle mantelzorgers iets te kunnen bieden wat zij leuk vinden.  

Wethouder Eef Schoneveld: ‘We hebben bewondering voor mantelzorgers; ze maken vaak wat extra mogelijk voor anderen. Daarom maken wij in deze week wat extra mogelijk voor deze mantelzorgers. Van een creatieve en muzikale workshop, een sportieve activiteit tot een graffiti workshop voor de jonge mantelzorger.’

Programma

Maandagmiddag 5 november (13.30 uur – 16.30 uur): Creatieve workshops: bloemschikken, houtbewerking, cup cakes decoreren en decoratie activiteit hoge hoed maken schilderen in de Ankerkuil in dorp Moerdijk.

Dinsdagmiddag 6 november (13.40 uur – 16.00 uur): Workshop Aqua joggen en vrij zwemmen bij de Niervaert in Klundert

Woensdagmiddag 7 november (13.45 uur – 16.00 uur). Ook aan de jonge mantelzorger is gedacht van 8 tot en met 18 jaar. Zij zorgen vaak (onbewust) voor één van hun ouders, boertje of zusje, opa of oma. Ook de jonge mantelzorger willen we daarom verrassen en met een graffiti workshop in samen werking met Meer Moerdijk door Skool uit Breda. Kent u iemand in uw omgeving waarvan u denkt dat hij of zij een jonge mantelzorger is, nodig hen dan uit voor deze workshop.

Donderdagochtend 8 november (10.00 uur – 10.45 uur): Djembé workshop bij de Blokhut in Willemstad.

Vrijdagmiddag 9 november (14.00 uur – 17.00 uur): Een High Tea bij restaurant de Droom in Langeweg. 

Zaterdagmiddag 10 november (12.30 uur – 16.30 uur): Afsluitende activiteit met lunchbuffet bij de Borg in Zevenbergen met entertainment. Tijdens deze afsluitende activiteit is er een gevarieerd entertainment programma. Met zang en pianospel van Kim de Looper, dans van Balletstudio Tamara en of dat nog niet genoeg is een optreden van Steven Kazan, zoon van Hans Kazan. Steven presenteert zijn show, ‘de jeugd van vroeger’ vol humor, publieksinteractie en verbluffende goocheltrucs. Dit belooft een spetterende afsluiting te worden van een week boordevol activiteiten..

Voor al deze bovenstaande activiteiten kan men zich aanmelden via mantelzorg.moerdijk@surplus.nl. Vermeld duidelijk je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, leeftijd en activiteit. Ook is het mogelijk om je telefonisch aan te melden via de klantenservice van Surplus 076-2082200. 

Waarderingsmenu 

Verder is er nog het Waarderingsmenu 2018. Het menu bestaat uit een cadeaubon van €35,-. Deze bon kan worden besteed bij een lokale ondernemer binnen de gemeente Moerdijk. Inmiddels zijn er al meer dan 850 menu’s aangevraagd en verstuurd naar de mantelzorgers. Heeft u het waarderingsmenu nog niet aangevraagd? Dit kan nog tot 31 december 2018 via www.moerdijk.nl/Mantelzorgwaardering