Gemeente Moerdijk start pilot hulp bij geldvragen

Geplaatst: 10-10-2018

Heeft u moeite om elke maand de huur en andere vaste lasten te betalen? Bijvoorbeeld omdat uw persoonlijke situatie is veranderd? Of heeft u vragen over hoe u kunt bezuinigen? Bespreekbaar maken is de eerste stap. Daarom start gemeente Moerdijk vanaf donderdag 11 oktober met een proef van wekelijkse spreekuren door de klantmanagers ‘Hulp bij geldvragen’. Deze proef wordt gestart om ‘dichtbij’ de inwoners te kijken welke vragen er leven op het gebied van geld.

Spreekuren

Deze spreekuren zijn vanaf donderdag 11 oktober iedere donderdag in de Fendertshof in Fijnaart van 09.30 uur tot 12.00 uur (met uitzondering van 11 oktober en 18 oktober dan is het spreekuur van 11.00 uur tot 12.00 uur) en in Multifunctioneel Centrum de Kristal in de Huiskamer in Zevenbergen van 11.00 uur tot 14.00 uur. Een gesprek bij de klantmanagers is gratis. Wij gaan graag in gesprek om samen met u op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen.

Preventie

Dit jaar is de nieuwe nota Armoedebeleid 2018-2021 vastgesteld. Kern van het nieuwe beleid is onder andere het oplossen van financiële problemen en een aanpak gebaseerd op preventie; signaleren van het ontstaan van financiële problemen en daarop inspelen. "We proberen inwoners met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te helpen door een passend aanbod. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van cursussen voor het aanleren van financiële vaardigheden. De wekelijkse spreekuren vanuit onze klantmanagers kan een mooie manier zijn om op een laagdrempelige manier in gesprek te komen met onze inwoners over vragen die bij hun leven op het gebied van geldzaken" legt wethouder Zwiers uit.