Jonge ouders meer kans op woningbrand

Geplaatst: 16-10-2018

Burgemeester Klijs en brandweercommandant de Groot gaan 25 oktober in Zevenbergen op bezoek bij de pasgeboren Jesse van Lent en zijn ouders. Bij het bezoek vragen zij aandacht voor brandveiligheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jonge ouders een grotere kans op een woningbrand hebben dan gemiddeld. Tegelijkertijd lijkt deze groep zich minder bewust van dit risico. Daarom staan vanaf 1 oktober de landelijke Brandpreventieweken in het teken van de oproep ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. 

Gemeente Moerdijk ondersteunt de landelijke campagne. Iedere nieuwe ouder die in oktober zijn of haar kindje aan komt geven bij de gemeente Moerdijk ontvangt een geboortetas. Een tasje met een aantal leuke en praktische dingen en tips om brand te voorkomen. Voor Jesse en zijn ouders nemen de burgemeester en brandweercommandant een geboortekoffertje mee met daarin onder andere een rompertje, een rookmelder en een vluchtsleutel. 

Minder bewust

Jonge gezinnen hebben een verhoogd risico op woningbrand. Zij gebruiken bijvoorbeeld vaker elektrische apparaten met een hoog brandrisico, zoals een wasdroger. Daarnaast is er in een druk gezin vaak minder tijd om stil te staan bij de risico´s op brand. 

Brandweer landelijk op bezoek

Met felicitaties en makkelijk toepasbare tips voor een brandveilige start voor jonge ouders, stapt de brandweer vanaf 1 oktober met haar samenwerkingspartners door het hele land af op jonge ouders. Met de boodschap ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ helpen zij jonge ouders op weg. Want ouders kunnen zelf veel doen om hun gezin tegen de risico’s van een woningbrand te beschermen.