Ruim 200 OV-chippassen aangevraagd door de Reiswijzer

Geplaatst: 31-10-2018

Welke bussen vertrekken er vanuit mijn woonplaats? Welke bushaltes zijn er? Wat is het telefoonnummer van de deeltaxi?  Waar kan ik een OV-chipkaart aanvragen? De Reiswijzer geeft antwoord op deze vragen en geeft een overzicht van het bestaande vervoersaanbod in het openbaar vervoer van en naar de verschillende woonplaatsen in onze gemeente. Alle inwoners vanaf 65 jaar en ouder hebben inmiddels een Reiswijzer ontvangen. 

Om meer uitleg te geven over de Reiswijzer hebben we het afgelopen jaar acht OpStapdagen georganiseerd. Circa 500 mensen hebben de OpStapdagen bezocht en er zijn ruim 200 OV-chippassen aangevraagd. Hiermee hebben we meer bekendheid gegeven aan de verschillende mobiliteitsoplossingen die er in de gemeente zijn. 

Wethouder Zwiers: “Gemeente Moerdijk is qua oppervlakte een grote gemeente. Wij vinden het belangrijk dat de bereikbaarheid goed is. Inwoners hechten veel waarde aan openbaar vervoer. Uit onderzoek blijkt dat er wisselend gebruikt van wordt gemaakt. Daarnaast verschilt de aanwezigheid van openbaar vervoer per woonplaats. Openbaar vervoer kan alleen blijven bestaan wanneer er voldoende gebruik van wordt gemaakt. Met deze handige Reiswijzer van alle mobiliteitsoplossingen, kunt u zien hoe u vanuit uw woonplaats kunt reizen.” 

Unieke Reiswijzer

Per woonplaats zijn er unieke Reiswijzers gemaakt met de voor de betreffende woonplaats geldende tijden en dienstregelingen. De wijzers werden gefaseerd verspreid aan alle inwoners van 65 jaar en ouder. Zo werd de Reiswijzer verspreid in Fijnaart, Standdaarbuiten, Klundert, Willemstad, Helwijk, Heijningen, Noordhoek, Zevenbergschen Hoek, Moerdijk, Langeweg en Zevenbergen. Mocht u de Reiswijzer niet hebben ontvangen of niet in de groep vallen die hem thuisgestuurd heeft gekregen? Dan kan deze worden aangevraagd bij de gemeente via 14 0168 of via info@moerdijk.nl. Ook is de Reiswijzer te vinden bij de bibliotheken, het gemeentehuis en het Huis van de Wijk van uw woonplaats. Voor een digitale versie kunt u terecht op www.moerdijk.nl/reiswijzer.

OpStapdagen 

Naast de Reiswijzer per woonplaats konden belangstellenden ook meer informatie krijgen tijdens een OpStapdag die in meerdere woonplaatsen georganiseerd werd. Tijdens een OpStapdag werd er meer informatie gegeven over het gebruik van de Reiswijzer, konden belangstellenden een OV chipkaart aanvragen of onder begeleiding een rit maken met het openbaar vervoer.