Wegwijzer voor Moerdijkse ondernemers

Geplaatst: 31-10-2018

Waar kan ik terecht voor ondernemersvragen? Een veelgestelde vraag van onze lokale ondernemers. Vandaar dat de gemeente Moerdijk een infographic heeft ontwikkeld waarop Moerdijkse ondernemers in één oogopslag zien voor welke ondernemersvraag ze waar en bij wie terecht kunnen. Zowel binnen de gemeente, als bij partners van de gemeente. 

Ondernemersdienstverlening 

Versterking van ons accountmanagement, zowel online als in onze persoonlijke contacten, binnen de gemeente richting bedrijven is een speerpunt in het coalitieakkoord 2018 -2022. Hiermee worden ondernemers ontzorgd. Een faciliterende en verbindende rol van de gemeente biedt hierin mogelijkheden. 

Snel de juiste weg vinden

“Wij zijn continu bezig om onze ondernemersdienstverlening te optimaliseren”, licht wethouders Zwiers toe. Wethouder Zwiers: “De infographic helpt ondernemers om snel de juiste weg te vinden binnen de gemeente met hun ondernemersvraag. Daarnaast biedt de informatie op de infographic ook kansen en mogelijkheden voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan subsidies, advies en ondersteuning. Ondernemers faciliteren, als lokale ondernemer, en een mogelijke versterking van de samenwerking tussen ondernemers in de gemeente om succesvol te kunnen ondernemen. Dat is ons doel, aldus Zwiers. Zo hebben we ook het online platform www.inmoerdijk.nl  voor en door Moerdijkse ondernemers met blogs, nieuws en ondernemersverhalen.” 

Online nieuwsbrief 

Daarnaast gaan we aanvullend op de infographic van start met het uitbrengen van een online nieuwsbrief, één keer in de zes weken, naar ondernemers om hen te informeren over actualiteiten en bijeenkomsten die voor hen interessant kunnen zijn en te inspireren met onder andere Moerdijkse ondernemersverhalen. Mochten bedrijven in Moerdijk zich willen aanmelden voor de online nieuwsbrief. Dan kan dat bij accountmanager Tom Beening, via tom.beening@moerdijk.nl. Geef in de mail de gegevens van het bedrijf door: naam, adres en de gegevens van de aanmelder met mailadres en functienaam.     

Download: wegwijzer voor ondernemers