Ze staan er weer: de bladkorven!

Geplaatst: 18-10-2018

Op verschillende plaatsen in de gemeente staan ze weer: de metalen bladkorven. Ze zijn bedoeld voor bladeren van gemeentelijke bomen die in uw tuin of rondom uw woning zijn gevallen. Bladeren van uw eigen bomen kunt u in uw gft-container verzamelen of gratis afgeven bij de milieustraat.

Er is een beperkt aantal bladkorven beschikbaar waardoor er niet in elke straat een bladkorf geplaatst kan worden. De bladkorven staan op plaatsen waar veel gemeentelijke bomen staan. Als een korf niet of nauwelijks wordt gebruikt, of als een korf voor andere doeleinden wordt gebruikt, wordt deze verplaatst.

Takken, stronken, plastic, papier, puin, onkruid, kerstbomen of andere vormen van afval mogen niet in de bladkorf. Dit maakt het legen namelijk moeilijker. De bladkorven worden minimaal 1 keer per week geleegd. De korven blijven staan tot eind december of begin januari.

Ziet u een gevaarlijke situatie of zit de bladkorf vol? Meld het ons via telnr. 14 0168, het online meldformulier of de BuitenBeter app.

Locaties bladkorven