“Mooi fifty fifty” levert Langeweg een dubbele jeu-de-boulesbaan op

Geplaatst: 7-9-2018

Het idee was van een paar enthousiaste inwoners zelf. Die leverden ook de spierkracht, zweetdruppels en de inspanning door de uitvoering ervan voor hun rekening te nemen. De gemeente Moerdijk doneerde € 3.000 in de vorm van de nodige materialen. En dus heeft Langeweg nu twee jeu-de-boulesbanen.

Mooi voorbeeld van een zogenaamd inwonerinitiatief. Wanneer een aantal inwoners een idee heeft voor een betere woon- of leefomgeving dan kan de gemeente Moerdijk helpen door geld of materialen beschikbaar te stellen, of door contacten te leggen met partijen die de initiatiefnemers verder kunnen helpen. 

Theo Schouwenaars is een van de initiatiefnemers van het idee van de jeu-de-boulesbaan op het terrein van dorpshuis Ons Stedeke. Prima plan, vond de gemeente. En dus konden de initiatiefnemers de handen uit de mouwen steken en aan de slag. “We hebben het afgelopen half jaar hard gewerkt om de baan aan te leggen”, vertelt Schouwenaars. “Snoeien van de heg, een schutting plaatsen, drainage aanleggen en de juiste lagen grond aanbrengen. De gemeente heeft de materialen ter beschikking gesteld en toestemming gegeven om de baan op het terrein van Ons Stedeke aan te leggen. Mooi fifty fifty hé. We gaan nu ons best doen om een jeu-de-boulesvereniging op te richten. We kunnen nu in elk geval met een groep samenkomen, een kop koffie drinken en een potje jeu-de-boules spelen.”

Officiële opening van de jeu-de-boulesbaan is op zondag 9 september, om 14.30 uur bij Ons Stedeke, door wethouder Eef Schoneveld.
Meer weten over inwonerinitiatieven? Kijk dan elders op deze site.