Nieuw `Netwerk Dementievriendelijk Moerdijk`

Geplaatst: 12-9-2018

Vrijdag 21 september 2018 is het Wereld Alzheimerdag. Dit laten wij in de gemeente Moerdijk niet voorbij gaan, sterker nog, hier zetten we vol op in! De projectgroep ‘Samenwerking in Dementiezorg Moerdijk’ organiseert een gemeente-brede kennis- en netwerkbijeenkomst voor professionals die betrokken zijn bij de zorg en ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wethouder Eef Schoneveld: ‘De (zorg) professionals leveren een onmisbare bijdrage aan een dementievriendelijke samenleving in Moerdijk. Via deze kennis- en netwerkbijeenkomst kunnen onze professionals met elkaar kennis maken, elkaar inspireren en onderling informatie uitwisselen over hoe we de zorg en ondersteuning voor mensen met dementie in de gemeente verder kunnen verbeteren’.

Uitreiking predicaat dementievriendelijke organisatie

Deze middag is in Bibliotheek VANnU aan de Kasteelweg 3 in Zevenbergen de kick-off van het nieuwe ‘Netwerk Dementievriendelijk Moerdijk’. Daarnaast ontvangt Bibliotheek VANnU als eerste organisatie in de gemeente Moerdijk het predicaat ‘dementievriendelijke organisatie’. Om bij te dragen aan een dementievriendelijke samenleving en mensen met dementie en hun omgeving goed van dienst te kunnen zijn, volgden de medewerkers van de bibliotheek een speciale training. Ook presenteert de bibliotheek een eigen dementiecollectie die tijdens de bijeenkomst wordt uitgelicht en voor de inwoners van de gemeente Moerdijk beschikbaar is.

Programma kennis- en netwerkbijeenkomst

Het programma op vrijdagmiddag 21 september start rond 13.00 uur in de bibliotheek in Zevenbergen met een welkom door Mariska van Beek (programmamaker van Bibliotheek VANnU) en opening door dagvoorzitter Eelco Koolhaas. Daarna volgt er een korte lezing door Hanneke Beerens van Opera Consultancy en een film. Tijdens de middag wordt er onder andere ook een film vertoond, zijn er interactieve deelsessies en is er een netwerkmoment voor de (zorg)professionals. Om circa 16.30 uur is de uitreiking van het predicaat ‘Dementievriendelijke Bibliotheek’ door wethouder Eef Schoneveld en Netty van Alphen van Alzheimer Nederland aan de directeur van Bibliotheek VANnU Frédérique Assink. Daarna is het officiële startschot van het netwerk en een creatieve afsluiting.

De bijeenkomst is een initiatief van de projectgroep ‘Samenwerking in Dementiezorg Moerdijk’ met daarin vertegenwoordigers van:  Surplus, Thebe, Dementienetwerk, CZ en gemeente Moerdijk.