Veilig van en naar school: laat de auto ook eens staan

Geplaatst: 18-9-2018

De scholen zijn weer begonnen, en dat betekent meer drukte op de wegen van en naar de scholen. Belangrijk om te zorgen dat kinderen op weg naar school zo veilig mogelijk kunnen deelnemen aan het verkeer. Tip namens Veilig Verkeer Nederland (VVN): laat de auto eens wat vaker staan en breng kinderen met de fiets of lopend naar school.

Ook in Moerdijk is de drukte op de wegen in de buurt van de scholen de afgelopen jaren toegenomen. Dit komt met name doordat steeds meer ouders hun kind(eren) met de auto naar school brengen en weer ophalen. Daar zijn natuurlijk altijd prima redenen voor; bijvoorbeeld de weersomstandigheden en/of de ouder die na het wegbrengen meteen doorrijdt naar het werk.

Kinderen die echter vaak met de auto naar school worden gebracht doen zelf weinig ervaring op met verkeerssituaties. Gevolg hiervan is dat ze vaak niet goed zelfstandig deel kunnen nemen aan het verkeer, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties en ongevallen.

Alle scholen in Moerdijk doen hun best om kinderen te leren hoe om te gaan met verkeersveiligheid. Maar dat onderwerp is niet alleen in de schoolbanken te leren. Praktijkervaring opdoen is minstens zo belangrijk. Daarom sluit Moerdijk zich aan bij de tip van VVN:  laat eens wat vaker de auto staan en begeleid zoon of dochter op de fiets of lopend naar school. Zo kunnen lastige verkeerssituaties worden ‘geoefend’ en wordt de kans op ongevallen verkleind. 

Meer weten over verkeersveiligheid en wat we als gemeente Moerdijk allemaal doen? Kijk op onze pagina Maatregelen verkeersveiligheid.