Inwoners kunnen nu een eigen geldplan maken met Startpunt Geldzaken

Geplaatst: 5-2-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Inwoners van de gemeente Moerdijk kunnen online hun inkomsten en uitgaven plannen. De gemeente heeft zich aangesloten bij Startpunt Geldzaken van het Nibud. Via de website kunnen inwoners online, gratis, anoniem en in eigen tempo een eigen geldplan invullen. Dit plan kan helpen om geldzaken in balans te krijgen en te houden. 

Startpunt Geldzaken Moerdijk

Startpunt Geldzaken is er voor iedereen

Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Inwoners kunnen een geldplan maken dat bij hun eigen situatie past. Er is een aantal soorten geldplannen opgezet:

  • Voor huishoudens die elke maand geld te kort komen, is er het geldplan ‘Kom uit de geldzorgen’. 
  • Huishoudens die de ene maand geld over houden, maar de volgende maand geld te   kort komen is er het geldplan ‘Beter rondkomen’. 
  • Huishoudens die elke maand geld over houden, worden in het geldplan ‘Sparen, aflossen of beleggen’ begeleid om buffers op te bouwen voor de korte en langere termijn.
  • Huishoudens die op zoek zijn naar ondersteuning voor hun kind(eren). Hiervoor is het   geldplan ‘Rondkomen met kinderen’ ontwikkeld. 
  • Huishoudens die willen sparen voor hun (klein)kind is het geldplan ‘Studie (klein)kinderen’ opgezet. 
  • Voor kinderen die bijna 18 jaar worden, is er het geldplan ‘Word je bijna 18’.
  • Voor inwoners die iets willen doen aan hun pensioen, is het geldplan ‘Pensioen’ ontwikkeld.

Op de website is ook een overzicht van voorbeeld geldplannen te vinden

Meer inzicht in financiële situatie

“Met Startpunt Geldzaken bieden wij inwoners de mogelijkheid om op een verstandige manier met hun geld om te gaan”, legt wethouder Thomas Zwiers uit. “Het is een laagdrempelige gratis hulpmiddel voor iedereen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een geldplan op te stellen voor de studie van een (klein)kind, om te sparen of het pensioen inzichtelijk te maken.” Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP. Gemeenten kunnen hierbij aansluiten.

Workshops

De gemeente organiseert binnenkort workshops om onder andere vrijwilligers, werkgevers, professionals, schuldhulpverleners bekend te maken met het nieuwe aanbod. Ze kunnen als ambassadeurs hun klanten en werknemers informeren over de mogelijkheden van het Startpunt Geldzaken. 

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Marianne Bestebreur van de gemeente Moerdijk, via telefoonnummer 14 0168 of per mail info@moerdijk.nl.