Pilot ridesharing gaat van start

Geplaatst: 27-2-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Gemeente Moerdijk heeft samen met partners BIM/VNO-NCW en provincie Noord-Brabant mogelijkheden uitgewerkt om met nieuwe vormen van personenvervoer het haven- en industrieterrein Moerdijk bereikbaar te maken. Uit onderzoek volgden verschillende oplossingen, zoals bijvoorbeeld ridesharing. Er is nu voldoende animo bij bedrijven op het haven- en industrieterrein om van start te gaan met de pilot ridesharing vanaf 11 maart. 

Signalen bedrijfsleven

“Dit naar aanleiding van signalen uit het bedrijfsleven dat er problemen zijn met de bereikbaarheid door het ontbreken van goed openbaar vervoer. Vooral voor die doelgroep die niet in bezit is van een eigen auto, bijvoorbeeld stagiaires of jongere werknemers” licht wethouder Thomas Zwiers toe. “Maar zeker ook voor werknemers die vanuit het oogpunt duurzaamheid, samen naar het werk rijden. Of zij nu bij hetzelfde bedrijf werken of bij verschillende bedrijven die dicht bij elkaar gelegen zijn. Dat maakt niet uit. De ridesharing-app verbindt werknemers op zowel het bedrijventerrein als binnen het bedrijf.“

Feestelijke start ridesharing 

Op 11 maart geeft wethouder Thomas Zwiers vanuit gemeente Moerdijk, samen met de deelnemende bedrijven, provincie, BIM/VNO-NCW en Toogethr, een officieel tintje aan de start van ridesharing. De kick-off is om 16.30 uur bij Shell Moerdijk.

Hoe werkt ridesharing?

Slibververwerking NB, Schütz, ATM, CNC Grondstoffen B.V., Shell, Havenbedrijf Moerdijk en DSV nemen deel aan de pilot ridesharing. Het is een pilot van twee jaar. Andere bedrijven op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk volgen (wellicht) later. Ridesharing via bedrijf Toogethr (https://www.toogethr.com) werkt als volgt:

  • App die een medewerker van een bedrijf met collega’s of medewerkers van andere bedrijven verbindt om samen te rijden;
  • Proactief matchen: op basis van locatie, werktijden en autobezit; 
  • Belonen met punten door het inwisselen voor prijzen of iets dergelijks;
  • Werkgever meldt bedrijf aan.