Vuelta in 2020 door Moerdijk

Geplaatst: 21-2-2019

De Ronde van Spanje doorkruist in augustus 2020 niet minder dan 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. De organiserende steden (Utrecht, 's-Hertogenbosch, Breda) en provincies (Utrecht, Noord-Brabant) presenteerden vandaag in Breda de routes van dit grote internationale evenement.

Uitdagende routes

De eerste etappe is een ploegentijdrit in de stad Utrecht, van 23,7 kilometer. Er wordt gestart en gefinisht bij de Jaarbeurs en voert langs een aantal grote wijken van de stad. De tweede etappe (182.9 km, 19 gemeenten) loopt van 's-Hertogenbosch naar Utrecht en laat de wielrenners over kasseienstroken fietsen, maar ook langs de Zuiderwaterlinie en via de Grebbeberg en de Amerongse berg. De derde etappe begint in Breda met een start in het centrum op het Kasteelplein. Daarna passeert het peloton 15 Brabantse gemeenten, waaronder Moerdijk, om weer te finishen in het centrum van Breda. 

Spaans feest

Nu de routes bekend zijn, gaat de organisatie van La Vuelta Holanda aan de slag met de invulling van het evenement. Thema's hierbij zijn: feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Het evenement krijgt extra beleving via verschillende activiteiten voor en door inwoners, verenigingen, organisaties, partners, bedrijven en instellingen. "We maken van de Vuelta 2020 een feest voor de steden en regio’s. Niet alleen langs het parcours zelf, maar ook in de aanloop naar de start van de Vuelta kleuren de steden en provincies rood. Vanavond kleurt de toren van de Grote Kerk van Breda rood om het Vuelta gevoel aan te wakkeren” , aldus burgemeester Depla van Breda.

Op welke dagen precies gekoerst wordt in 2020, hangt af van de internationale sportkalender. Dit maakt de internationale wielerfederatie UCI op korte termijn bekend.

Routekaart