Wethouder Jack van Dorst opent losloopterrein in Fijnaart

Geplaatst: 7-2-2019

Nieuwsbericht afbeelding

“Een mooi voorbeeld van wat je samen voor elkaar kunt krijgen”, zo noemt wethouder Jack van Dorst het eerste omheinde hondenlosloopterrein van Fijnaart, dat vanmiddag door hem werd geopend.

Zo’n anderhalf jaar geleden klopten twee inwoners aan bij de Fijnaartse Dorpstafel met een idee: een omheind terrein waar honden naar hartenlust kunnen rennen en spelen. Ze vertegenwoordigden daarmee de wensen en signalen van een grote groep hondenbezitters in het dorp en de BOA’s. Het idee werd omarmd en nadat verschillende potentiële terreinen de revue passeerden bleef uiteindelijk één geschikte locatie over: het grasveld aan de Westkreekweg. 

Veilig en schoon

Wethouder Van Dorst, zelf hondenliefhebber, is blij dat honden in Fijnaart veilig los kunnen op een omheind terrein. “Maar bij vrijheid hoort ook verantwoordelijkheid. Hondenpoep is een grote ergernis, niet alleen voor mensen zonder hond. Vaak wordt naar de gemeente gekeken, maar dit gaat om eigen verantwoordelijkheid. Laten we het met z’n allen prettig en schoon houden voor iedereen.”

Samen bereik je meer

Van Dorst juicht het initiatief van de Fijnaartse hondenbezitters toe. “Ik zeg altijd: stop met denken in wij en zij, zoek elkaar op. Dan blijkt namelijk dat er heel veel kan. Ik hoop dat dit een voorbeeld is voor de rest van de gemeente en dat er nog meer losloopterreinen zullen volgen.”