4 februari: ‘Meedoen in Moerdijk’

Geplaatst: 21-1-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Als inwoner wil je kunnen wonen, werken, naar school kunnen maar ook met andere vanzelfsprekende activiteiten meedoen zoals sporten, winkelen of uit eten gaan. Maar stel dat je hierin belemmerd wordt of voelt omdat je een lichamelijke of geestelijke handicap hebt, jezelf gediscrimineerd voelt of je financiële situatie het niet toelaat? Kortom: hoe zorgen we ervoor dat alle inwoners gewoon kunnen meedoen? Wat kunnen we bijvoorbeeld doen om te zorgen dat kinderen met dyslexie of ADHD naar een ‘gewone’ school gaan? En dat mensen met een arbeidsbeperking een baan hebben? Of dat je kunt sporten en winkelen terwijl je in een rolstoel zit?

Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde eind vorig jaar dat we in Nederland nog niet voldoen aan de eisen die worden gesteld in het ‘VN-verdrag Handicap’. Daarin staat wat overheden moeten doen om te zorgen dat iedereen kan meedoen, op alle vlakken in onze maatschappij.

Daarom willen we op 4 februari met alle betrokken partijen kijken wat de ervaringen zijn. En wat we kunnen doen om te zorgen dat iedereen ook echt kan meedoen. Inwoners met een beperking, professionals ‘uit het veld’, specialisten van de gemeente, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen: op 4 februari gaan we tijdens de bijeenkomst ‘Meedoen in Moerdijk’ samen aan de slag.

Wat gaan we doen?

Op 4 februari willen we weten wat jouw ervaringen zijn. Je hebt of ervaart een beperking? Wat maak je mee? Wat gaat er goed? En wat kan er beter?

Je bent inwoner, professional, beleidsmaker of ondernemer. Hoe beoordeel jij de stand van zaken? Wat kan er anders, wat moet er beter? En hoe zouden we hier (samen) voor kunnen zorgen?

Welke drempels zijn er nog in Moerdijk? En hoe zorgen we er voor dat die verdwijnen?

Programma ‘Meedoen in Moerdijk’

4 februari 2019
Start 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), tot 21.30 uur. Opening door wethouder Eef Schoneveld
Locatie: gemeentehuis, Moerdijkzaal, Pastoor van Kessellaan 15 in Zevenbergen

Aanmelden of meer weten?

Aanmelden

Of mail: info@moerdijk.nl (ter attentie van B. van Egmond) 

Graag tot 4 februari!