Moerdijk maakt opnieuw geld vrij voor verbeteren menselijk gedrag in verkeer

Geplaatst: 15-1-2019

Nieuwsbericht afbeelding

De gemeente Moerdijk trekt ook dit jaar € 17.000 uit voor het bevorderen van de verkeersveiligheid door Veilig Verkeer Nederland Moerdijk (VVN). Met dat geld financiert de organisatie onder andere speciale e-biketrainingen voor 70-plussers en verkeersexamens (theorie en praktijk) voor scholieren. Maar ook voor het werven van zogenaamde verkeersouders op scholen en het ontwikkelen van campagnes en borden die het verkeersgedrag moeten verbeteren. 

Verkeersveiligheid is één van de speerpunten waar de gemeente Moerdijk op inzet. Met de subsidie kan VVN een aantal zogenaamde mensgerichte acties uitvoeren. Dat zijn projecten die het gedrag van verkeersdeelnemers positief moeten beïnvloeden. VVN schuift dit jaar ook aan tijdens bijeenkomsten van de diverse stads- en dorpstafels om ook daar het onderwerp verkeersveiligheid op de agenda te zetten.

“Duidelijk dat er behoefte aan is”

“VVN heeft afgelopen jaren al behoorlijk wat activiteiten op touw gezet en de belangstelling voor deelname is steeds groot. Het is dus duidelijk dat er behoefte aan is”, legt wethouder Thomas Zwiers uit. “Bovendien ben ik ervan overtuigd dat we op deze manier echt iets kunnen doen om te zorgen dat inwoners veiliger de weg op gaan. Uit onderzoeken blijkt dat de menselijke factor de oorzaak is van veel verkeersongelukken. Dus blijven we investeren in het verbeteren van menselijk gedrag in het verkeer.”

Een deel van het bedrag put de gemeente uit provinciale subsidie. Moerdijk dient elk jaar een aanvraag in bij de provincie voor financiële ondersteuning van projecten die te maken hebben met verkeerseducatie en voorlichting.