Zuiderwaterlinie zoekt trotse gastheren en -vrouwen

Geplaatst: 8-1-2019

Nieuwsbericht afbeelding

De oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. De laatste jaren groeit de bekendheid van de linie als toeristische bestemming steeds meer en meer. Om de linie in 2019 nog beter in de markt te zetten, zoekt de Zuiderwaterlinie, in samenwerking met IVN Natuureducatie, naar lokale ondernemer-ambassadeurs. Zo’n 50 ondernemers kunnen in februari de cursus ‘Gastheer/-vrouw van het landschap van de Zuiderwaterlinie’ volgen. Na de cursus kunnen zij als officiële ‘Gastheer/-vrouw van de Zuiderwaterlinie’ hun gasten alles vertellen over de Zuiderwaterlinie en het omringende landschap.

 Alliantie Zuiderwaterlinie en IVN slaan handen in elkaar 

‘Gastheer van de Zuiderwaterlinie’ is een onderdeel van het landelijke IVN-programma ‘Gastheer van het Landschap’, waarmee lokale recreatieondernemers worden opgeleid als trotse gastheer/-vrouw van hun landschap. De cursus rond de Zuiderwaterlinie is in samenwerking met de Alliantie Zuiderwaterlinie gemaakt. “Met de ontwikkeling van deze cursus werken we samen met ondernemers aan het op de kaart zetten van de Zuiderwaterlinie als toeristische bestemming”, aldus René Kwant, regisseur van de Zuiderwaterlinie.
Diverse organisaties, zoals waterschappen, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Natuurmonumenten en lokale IVN-afdelingen zijn betrokken bij de invulling en uitvoering van de cursus. 

Inschrijven kan tot 5 februari 2019

Recreatieondernemers die gevestigd zijn langs de Zuiderwaterlinie en die hun gasten graag meer willen vertellen over de historie en het landschap van dit gebied, kunnen zich voor de cursus opgeven. De focus ligt op het vertalen van (historische) informatie over de linie naar concrete producten, diensten of arrangementen. Ook wordt er na de cursus samengewerkt met andere gastheren om de Zuiderwaterlinie als toeristische bestemming te versterken. De cursus beslaat vier dagdelen. Vanwege de grootte van de Zuiderwaterlinie, die maar liefst 160 km lang is, wordt de cursus opgedeeld in twee groepen (westelijke en oostelijke deel). Startdatum in het westen is 19 februari en in het oosten 26 februari.

Meer informatie over de inhoud en het programma is te vinden via https://www.zuiderwaterlinie.nl/ondernemers/cursus-ivn . Aanmelden via deze website is mogelijk tot 5 februari.