Bouwplannen? Liever boren dan heien

Geplaatst: 18-6-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Als funderingstype voor nieuwbouw of aan- en bijgebouwen worden er vaak heipalen toegepast. Dit kan onder andere geluidsoverlast en trillingen veroorzaken. Zo leverde kortgeleden door heiwerkzaamheden in de Vlinderbuurt in Standdaarbuiten overlast en klachten op. Reden om eens goed te kijken naar wat wij kunnen doen om overlast door heiwerkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. Bij de verkoop van onze bouwgrond in bebouwd gebied gaan we aandringen op het gebruik van mortelschroefpalen in plaats van het toepassen van heipalen.

Daarnaast adviseren we om in bebouwd gebied ‘trillingsarm’ te heien of mortelschroefpalen toe te passen. “We adviseren potentiële bouwers om in bebouwd gebied in de gemeente te kiezen voor boren in plaats van heien”, licht wethouder Désirée Brummans toe. “Het grootste voordeel van het toepassen van mortelschroefpalen is dat deze methode trillingsvrij is."

Wij helpen u op weg

Medewerkers van het Vergunningenloket kunnen hierover extra voorlichting geven. De medewerkers van ons Vergunningenloket helpen aanstaande ‘bouwers’ op weg met hun bouwplannen. Heeft u bouwplannen en heeft u vragen over dit onderwerp? Dan kunt u altijd een afspraak maken met het Vergunningenloket via: Afspraak inplannen Vergunningenloket.