Een waarderingsmenu 2019 voor onze mantelzorgers

Geplaatst: 20-6-2019

Mantelzorgers, zij zijn van onschatbare waarde! Daarom kunnen mantelzorgers iedere maand deelnemen aan leuke activiteiten en is er in november de 'Week van de Mantelzorg'. Als blijk van waardering ontvangen zij een cadeaubon van € 35,00 per mantelzorger. Deze bon is te besteden bij verschillende lokale ondernemers, het zogenaamde waarderingsmenu. Er kunnen maximaal vier mantelzorgers per zorgvrager aangemeld worden om het waarderingsmenu te ontvangen met een totaal bedrag van €140,00.

“Gemeente Moerdijk erkent het grote belang van mantelzorgers”, licht wethouder Eef Schoneveld toe. “Er is weer gekozen om samen met de lokale ondernemers deze waardering in een waarderingsmenu tot uiting te laten komen.”

In het kort

• Gemeente Moerdijk erkent het grote belang van mantelzorgers en hun meerwaarde voor de zorgvragers.
• De gemeente stelt per zorgvrager een maximaal bedrag van € 140,00 beschikbaar welke in de vorm van een cadeaubon ter waarde van € 35,00 per mantelzorger besteed mag worden bij diverse lokale ondernemers binnen gemeente Moerdijk.
• Deze betrokken ondernemers doen er nog een extra waardering bij, deze staat vermeld onderaan de advertentie van het menu.
• Per zorgvrager mogen maximaal vier mantelzorgers aangemeld worden om het waarderingsmenu te ontvangen.

Aanvragen mantelzorgwaardering

Als iemand voor ongeveer acht uur per week zorgt voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in de directe omgeving die hulpbehoevend is en dit langer dan drie maanden onbetaald doet, dan is hij/zij  mantelzorger en komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Vanaf 1 juli tot en met 31 december 2019 kan het waarderingsmenu 2019 worden aangevraagd. Dit kan digitaal via Mantelzorgwaardering. Ook is het mogelijk het formulier schriftelijk aan te vragen bij Surplus Welzijn / waarderingsmenu 2019 ter attentie van Mantelzorg Moerdijk, antwoordnummer 6450, 4760 WN in Zevenbergen.

Maandactiviteit

Mantelzorg Moerdijk heeft voor de komende maand een leuke maandactiviteit op de planning staan voor onze mantelzorgers.
Op dinsdag 2 juli kan je als mantelzorger samen met degene voor wie je zorgt deelnemen aan een Rondvaart met de Prinselander. Meld je snel aan! Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op: https://www.ons-moerdijk.nl/ondersteuning-amp-activiteiten/mantelzorg-moerdijk/maandactiviteiten

Mantelzorg in Moerdijk

Er zijn in Nederland ongeveer 3,5 miljoen mensen die mantelzorg verlenen. Dat wil dus zeggen dat 1 op de 5 Nederlanders mantelzorger is. In 2018 ontvingen ongeveer 1.375 mantelzorgers in de gemeente een cadeaubon ter waarde van €35,- die te besteden was bij 31 plaatselijke ondernemers.