Gemeente Moerdijk schaft elektrische auto’s aan

Geplaatst: 26-3-2019

Toezichthouders van de gemeente Moerdijk gaan voortaan duurzamer de weg op. De gemeente heeft twee elektrische auto’s aangeschaft, die vandaag zijn afgeleverd.

Wethouder Désirée Brummans nam vandaag de sleutels in ontvangst van twee nieuwe, volledig elektrische Renaults Zoë. Brummans is blij met de aanschaf: “Elektrisch rijden is beter voor het klimaat en voor de luchtkwaliteit. Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie. Deze herkenbare, milieuvriendelijke auto’s zijn een logische stap op weg naar een duurzamere gemeente.”

Jeroen Hopmans van het gelijknamige Zevenbergse autobedrijf dat de voertuigen leverde, verwacht dat de bestuurders snel aan de nieuwe wagens gewend zijn, al rijdt het wel anders dan een brandstofauto: “Je hoeft niet te schakelen en de auto’s maken geen geluid.’

Worden alle gemeentelijke auto’s op termijn elektrisch? “Een goed streven, maar vooralsnog toekomstmuziek”, aldus Brummans. “Voor gladheidsbestrijding heb je bijvoorbeeld power nodig die een auto met een stekker op dit moment niet kan leveren. Maar bij iedere keus die we op dit gebied maken, kijken we hoe het duurzamer kan.”