Wist u dat?

Geplaatst: 8-3-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Gemeente Moerdijk is op dit moment bezig met verschillende initiatieven om u hulp te bieden om uw geldzaken in balans te krijgen en te houden.

Spreekuren ‘Hulp bij geldvragen’

Zo zijn wij bezig met een proef van wekelijkse spreekuren door casemanagers. Zij kunnen meekijken met uw financiële administratie en budgettering. Hierbij kunt u denken aan de volgende voorbeelden. Heeft u moeite om elke maand de huur of andere vaste lasten te betalen? Is uw persoonlijke situatie veranderd? Of heeft u vragen over hoe u kunt bezuinigen? Bespreekbaar maken is de eerste stap. Voor dit soort vragen kunt u op het spreekuur terecht. Maar ook kunnen de casemanagers u de weg wijzen voor allerhand vragen rondom geldzaken.  

Deze spreekuren zijn iedere donderdag in de Fendertshof in Fijnaart van 09.30 uur tot 12.00 uur en op donderdagen in Multifunctioneel Centrum de Kristal in de Huiskamer in Zevenbergen van 11.00 uur tot 14.00 uur. Een gesprek is gratis. Wij gaan graag in gesprek om samen met u op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen.

Eigen geldplan maken met Startpunt Geldzaken

De gemeente heeft zich aangesloten bij Startpunt Geldzaken van het Nibud. Via de website www.startpuntgeldzaken.nl/moerdijk kunnen inwoners online, gratis, anoniem en in eigen tempo een eigen geldplan invullen. Dit plan kan helpen om geldzaken in balans te krijgen en te houden. Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Zo is er een geldplan voor inwoners die iets willen doen aan hun pensioen en voor huishoudens die willen sparen voor hun (klein)kind. U kunt een geldplan maken welke bij uw eigen situatie past.

Workshops

Binnenkort organiseren wij een workshop om onder andere vrijwilligers, werkgevers, professionals en schuldhulpverleners bekend te maken met het nieuwe aanbod. Ze kunnen als ambassadeurs hun klanten en werknemers informeren over de mogelijkheden van het Startpunt Geldzaken. Belangstellenden kunnen contact opnemen met mevrouw M. Bestebreur van de gemeente Moerdijk, via telefoonnummer 14 0168 of per mail info@moerdijk.nl