CdK Wim van de Donk: "Willemstad zit vol kansen"

Geplaatst: 22-5-2019

Nieuwsbericht afbeelding

"Willemstad zit vol kansen", met die mooie woorden sloot commissaris van de Koning Wim van de Donk zijn werkbezoek aan de gemeente Moerdijk af. De commissaris bezocht vandaag de vestingstad Willemstad, een van de parels van de gemeente Moerdijk.

In Willemstad ontving burgemeester Klijs de heer Van de Donk. Aansluitend vond een gesprek plaats met de fractievoorzitters van de politieke partijen in de Moerdijkse gemeenteraad.

Samen met de het college bezocht de heer Van De Donk vervolgens de Volkeraksluizen waar hij zich liet bijpraten over Europa’s grootste en drukst bevaren binnenvaartsluizencomplex. Aansluitend kreeg hij een rondleiding door het Mauritshuis. De Canonkamer, waar op een eigentijdse manier het verhaal over de Stelling van Willemstad wordt verteld, maakte indruk op de commissaris. Het plan om het Mauritshuis met steun van de provincie om te vormen tot een bezoekerscentrum sprak hem dan ook aan.

Met enkele leden van de stadstafel van Willemstad werd aansluitend gesproken over de balans tussen wonen en recreëren. Het laatste onderdeel van het bezoek was een gesprek met het college.