Gratis cursus Politiek Actief

Geplaatst: 5-6-2019

De gemeente regelt en organiseert veel zaken voor u als inwoner. Maar hoe werkt een gemeente eigenlijk, hoe zit het met de gemeentefinanciën en hoe loopt de besluitvorming? En nog belangrijker, heeft u invloed op deze besluitvorming? Voor het antwoord op deze vragen organiseert de gemeente Moerdijk, samen met Zundert, Etten-Leur en Halderberge, de cursus Politiek Actief voor inwoners. 

Tijdens vier bijeenkomsten (17 en 24 september en 1 en 8 oktober) wordt een aantal onderwerpen behandeld, is er een speeddate met raadsleden en een training overtuigend debatteren. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een besluitvormende raadsvergadering. In Moerdijk is deze op 10 oktober. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. De bijeenkomsten zijn allemaal van 19.30 uur tot 22.00 uur. De eerste vier bijeenkomsten zijn in het Oude Raadhuis, aan de Markt 1 in Etten-Leur. De vijfde bijeenkomst is in het gemeentehuis te Zevenbergen. 

Wilt u meer weten over de gemeente of heeft u interesse om politiek actief te worden, meld u dan voor 20 juni aan via griffie@moerdijk.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffier van de gemeenteraad van Moerdijk via ricus.tiekstra@moerdijk.nl of kijk op de www.moerdijk.nl/gemeenteraad voor het programma en de onderwerpen. De cursus is gratis.