Mogelijk geuroverlast door ontmanteling drugslab + updates

Geplaatst: 10-5-2019

Nieuwsbericht afbeelding

In de haven van het dorp Moerdijk is vanmiddag op een binnenvaartschip een drugslab gevonden. Om het lab te ontmantelen en onderzoek te kunnen doen, gaat de brandweer rond 16.30 uur het ruim openen. Dat kan korte tijd zorgen voor geuroverlast. De overheid doet continu metingen.

Update 10 mei, 21.00 uur
Diverse overheidsdiensten zijn nog druk aan het werk in de haven van het dorp Moerdijk. Het drugslab in de boot wordt in de loop van de avond/nacht ontmanteld.

Update 10 mei, 23.35 uur

Update 11 mei, 08.45 uur

Update 11 mei, 11.26 uur
De gemeente Moerdijk heeft opdracht gegeven om het ruim van het vrachtschip in de dorpshaven van Moerdijk leeg te pompen. In de nacht van 10 op 11 mei is het schip met daarin een drugslab deels gezonken nadat vermoedelijk een soort boobytrap in werking was gesteld. De hulpdiensten die bezig waren met het onderzoeken en ontmantelen van het drugslab moesten hun werkzaamheden staken en de boot verlaten toen het schip water begon te maken. In de loop van de nacht was de situatie weer onder controle en het gevaar voor zinken geweken.

Leegpompen ruim

In het schip zitten brandstoffen en chemicaliën. Om te voorkomen dat die in het water komen, gaf de gemeente Moerdijk zaterdagochtend opdracht om het ruim leeg te pompen. Naar verwachting starten de werkzaamheden omstreeks 12.30 uur en nemen een groot deel van de dag in beslag.
Na het leegpompen van het ruim kan de politie weer verder met het onderzoeken en ontmantelen van het drugslab.

Update 11 mei, 18.05 uur

Update 12 mei, 19.58 uur