Scholieren Markland College lopen stage bij gemeente

Geplaatst: 24-5-2019

Op dinsdag 28 mei 2019 loopt een groep scholieren uit 3 VWO van het Markland College een maatschappelijke stage in de gemeente Moerdijk. Zij gaan aan de slag met een opdracht waarin de Openbare Ruimte centraal staat: zwerfafval, verkeersveiligheid én een buurtcheck.

Zwerfafval
De leerlingen maken een locatie afvalvrij en onderzoeken dit thema aan de hand van vragen als: Wat maakt deze locatie wel/niet aantrekkelijk voor zwerfafval? Wat zouden jullie de beleidsmakers van de gemeente als suggestie willen meegeven?

Verkeersveiligheid
In die onderdeel onderzoeken de leerlingen verkeersveiligheid. Hoe beoordelen ze de veiligheid op een bepaalde plek? Wat is nodig om de veiligheid ter plaatse te verbeteren?

Buurtcheck door jeugd
Samen met een gebiedsbeheerder van de gemeente kijken de scholieren kritisch naar de kwaliteit van de openbare ruimte. Ze geven hiervoor een beoordeling en maken onder andere foto’s en filmpjes en gebruiken de Buiter Beter app.

Afsluiting met presentaties
Vanaf 14.00 uur is de gezamenlijke afsluiting in het gemeentehuis in aanwezigheid van wethouder Van Dorst die Openbare Ruimte in zijn portefeuille heeft. In twee groepen presenteren de leerlingen de resultaten van de dag.

Doel maatschappelijke stage
Gemeente Moerdijk, Markland College Zevenbergen en de Vrijwilligerscentrale hopen, onder andere via de maatschappelijke stage, jongeren te stimuleren zich in te zetten voor de samenleving en op die manier hun betrokkenheid bij de maatschappij te vergroten. Kenmerkend voor een maatschappelijke stage is dat er een balans is tussen leren en iets doen voor de samenleving.