Werkzaamheden op de begraafplaats Klundert

Geplaatst: 14-5-2019

Nieuwsbericht afbeelding

In week 21 t/m 24 (20 mei t/m 14 juni 2019) zullen de gedenkstenen op de muurtjes van de begraafplaats in Klundert verwijderd worden. Het gaat hier om gedenkstenen die hebben gestaan op graven die in het verleden zijn geruimd. Omdat de begraafplaats in Klundert te kampen heeft met ruimtegebrek is besloten om deze muurtjes te verwijderen zodat hier in de toekomst nieuwe graven gerealiseerd kunnen worden.

De grafstenen worden verwijderd en vernietigd.  Aan nabestaanden is 1 jaar de gelegenheid geboden om te reageren op de publicatie over de verwijdering van de gedenkstenen.

Ook zullen op de begraafplaats in Klundert grafkelders en gedenkstenen gelegen in de bosschages links van de stenen muurtjes verwijderd worden. Aan nabestaanden is 1 jaar de gelegenheid geboden om te reageren op de publicatie over de verwijdering van de grafkelders en gedenkstenen.

Aansluitend zullen de stoffelijke resten uit het verzamelgraf die nu is gelegen onder de te verwijderen stenen muurtjes, worden verplaatst naar dit vrijgekomen gedeelte van de begraafplaats. De werkzaamheden worden uitgevoerd door GT Begraafplaatstechniek. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werkzaamheden maximaal 4 weken in beslag nemen.

Het gebied rondom de werkzaamheden zal worden afgezet met hekwerk. De rest van de begraafplaats blijft toegankelijk voor bezoekers.