4 november: Start verbouwing gemeentehal

Geplaatst: 30-10-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Het gemeentehuis is ruim 20 jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Groot onderhoud is hoognodig. Een mooie kans om de hal meteen om te toveren tot een aangename ontmoetingsruimte met een natuurlijke warme sfeer en veel groen. De hal wordt een plaats waarin inwoners zich herkennen en bezoekers zich welkom voelen. Het gemeentehuis blijft tijdens de verbouwing open. We proberen overlast zoveel mogelijk te beperken maar helemaal voorkomen van hinder is onmogelijk. Het advies aan iedereen: regel digitaal wat digitaal kan of maak een afspraak.

De hal en een aantal aangrenzende ruimtes gaan vanaf 4 november op de schop voor groot onderhoud. Naar verwachting is de verbouwing in februari-maart 2020 gereed.

Dienstverlening

"Dienstverlening die beter aansluit bij de huidige en toekomstige tijd, dat is wat we willen met de herinrichting van de centrale hal." Aan het woord is verantwoordelijk wethouder Jack van Dorst. “Want naast noodzakelijk technisch onderhoud is de opknapbeurt ook nodig om meer privacy te bieden aan bezoekers en een goede toegankelijkheid voor álle inwoners. Zo wordt de receptie verlaagd en komen er zitbalies. Groenelementen dragen bij aan een gezond binnenklimaat. Verder komt in het restaurant een eigentijds werk-lunchconcept zodat het restaurant ook ingezet kan worden als alternatieve werk-, vergader- en ontmoetingsplek. Op de verdieping ontstaat een functionele ontmoetingsruimte die ook goed te gebruiken is door bijvoorbeeld de gemeenteraad.” 

Digitaal 

Een verbouwing van deze omvang brengt de nodige overlast met zich mee. We proberen die natuurlijk zoveel mogelijk te beperken maar doen ook een beroep op bezoekers. Tijdens de verbouwing zijn er minder balies beschikbaar en is ook de wachtruimte beperkter. Om wachttijden te voorkomen, adviseren we bezoekers daarom om zoveel mogelijk zaken via deze website te regelen. Bijvoorbeeld: uittreksel uit de Basisregistratie Personen of burgerlijke stand, verhuizen, gezondheidsverklaring, melden van een huwelijk of geregistreerd partnerschap en aangifte geboorte of overlijden. Een verklaring omtrent gedrag aanvragen kan meestal ook digitaal, afhankelijk van de organisatie of werkgever die de verklaring vraagt.

Afspraak

Is een bezoek aan het gemeentehuis toch nodig? Dan adviseren we bezoekers om een afspraak te maken. Bellen kan ook, dan maken de medewerkers van de gemeente een afspraak. Inwoners die het WMO-loket willen bezoeken, adviseren we ook om éérst te bellen.