Moerdijk stuurt brief aan minister Wiebes over keuze 380kV tracé

Geplaatst: 11-10-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Woensdag 25 september maakte minister Wiebes zijn keuze bekend voor de uitwerking van het tracé Zuid-West 380kV. Wethouder Brummans is teleurgesteld over de uitkomst voor Moerdijk: “Geld wint het van leefbaarheid”.

Zowel de Samenwerkende Overheden als de gemeente Moerdijk doen een dringend beroep op de minister om zijn keuze te heroverwegen. Zij stuurden daarover op 11 oktober 2019 onderstaande brieven aan minister Wiebes. De gemeente nodigt minister Wiebes van harte uit om de situatie ter plekke te komen bekijken en in gesprek te gaan met gemeente en bewoners van buurtschap de Kattekraem. De bewoners waren nagenoeg allemaal aanwezig bij de raadsvergadering van 10 oktober om via inspraak hun zorgen te uiten. Dat onderstreepten zij met spandoeken.

De gemeenteraad nam unaniem een motie aan waarmee zij het college verzoekt om de minister tot aanpassing van het gewraakte besluit te bewegen en de belangen van de inwoners te beschermen. Namens het voltallige college nam wethouder Brummans de motie graag aan.